Agenda

Tallers virtuals: Propostes d’actuació per a la regeneració rural

27 i 29/04/2021

Dimarts, 27 d’abril, 10h. Organitzacions de la província de Barcelona

Dijous, 29 d’abril, 10h. Organitzacions de la província de Tarragona.

En el marc de la línia de treball sobre prospectiva del món rural del projecte europeu de recerca i innovació H2020 «RURALIZATION», i en base als resultats obtinguts, des de la XCN organitzem dos tallers participatius per a la definició de propostes d’actuació per a la regeneració rural. Liderada per la Universitat de Turku, la línia de treball objecte d’aquesta activitat ha consistit, per una part, en la identificació i anàlisi de tendències de futur amb potencial impacte en els territoris rurals europeus, i per altra part, en la captació d’expectatives, projectes i somnis de futur de la joventut europea mitjançant enquestes en les quals van participar també prop de 200 joves catalanes.

En els tallers participatius es pretén convidar a la reflexió i discussió sobre els resultats obtinguts, orientada a la definició de propostes d’actuació per a la regeneració rural a nivell local i regional. Les propostes recollides es faran arribar tant a ARCA, entitat que lidera actualment el procés de definició de l’Agenda Rural de Catalunya, com a la Direcció General de Desenvolupament Rural del DARP. A més, es posaran a disposició també de les entitats participants.

S’organitzen 2 tallers en format virtual, i en cadascun es crearan dues o més sales per a la discussió específica de propostes segons el tipus de territori (nuclis rurals propers a ciutats i nuclis rurals de caràcter més remot). Per condicionants del projecte, la participació en el taller està oberta només a organitzacions de les províncies de Barcelona i Tarragona, vinculades a municipis de menys de 10.000 habitants, i principalment orientada a: càrrecs tècnics i electes de l’administració pública local (Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputació), especialment en les àrees d’ocupació, promoció econòmica, habitatge, joventut i medi ambient; càrrecs tècnics dels Grups d’Acció Local (LEADER); entitats ambientals; organitzacions del sector agrari i l’àmbit rural en general; entitats de promoció econòmica; i associacions de joves.

A continuació pots consultar el programa dels tallers i el formulari d’inscripció. La data límit per a la inscripció és el dimecres 21 d’abril.