A la propera sessió del cicle Compartim Coneixements comptarem amb la col·laboració del grup de recerca EtnoBioFiC, format per experts en etnobotànica, una ciència que explora els coneixements tradicionals sobre les propietats i els usos de les plantes.
La sessió tindrà lloc el dimecres 6 de novembre a les 19h en format en línia. Durant aquesta, revisarem els usos tradicionals de la pinya de pi verda, l’aranyó, la cirera d’arboç, l’aglà i el grataculs, tant a nivell local com global. També explorarem productes alimentaris actuals que ja incorporen aquests recursos i debatrem sobre el potencial de generar bioeconomia forestal a partir del seu aprofitament.
Anant més enllà d’allò tradicional, explorarem els productes alimentaris que actualment es troben al mercat i que ja incorporen aquests elements. Finalment, debatrem sobre el potencial de generació de bioeconomia forestal en base a l’aprofitament d’aquests recursos.
Aquesta presentació s’emmarca en el projecte PLANTES OBLIDADES – Valorització d’aliments forestals per a una gestió sostenible del territori, que té com a objectius fomentar l’economia rural, millorar la biodiversitat forestal i incrementar la resiliència dels boscos davant els riscos de l’emergència climàtica.