Agenda

Webinar: Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals

5/11/2020

Formació on-line dirigida a entitats (associacions i fundacions) amb programes de voluntariat amb interès per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Cos Europeu de Solidaritat (propera data límit: 4 de febrer) per tal d’acollir voluntaris i voluntàries d’altres països europeus.

Dijous 5 de novembre d’11h a 13h. Sessió on-line via Zoom.

Si formeu part d’una entitat ambiental (associació o fundació) amb programes de voluntariat i alguna vegada us heu preguntat com acollir voluntariat europeu, us convidem a participar a la jornada formativa on-line que organitzem el proper dijous 5 de novembre a les 11h.

Acollir persones voluntàries d’altres països d’Europa a través del Cos Europeu de Solidaritat és una oportunitat per les entitats ambientals per impulsar la interculturalitat, per donar a conèixer els seus projectes per la protecció i defensa de la natura més enllà del propi territori i fomentar relacions amb entitats d’altres països.

Durant la sessió es donarà a conèixer el Cos Europeu de Solidaritat, el procés de sol·licitud d’un projecte per poder acollir persones voluntàries d’arreu d’Europa, i tot seguit tres entitats compartiran les seves experiències en aquest àmbit: la Fundació Mona, SEO-Birdlife a Riet Vell i la Fundació Emys.

L’objectiu del webinar és facilitar la informació sobre el procediment a seguir per ser una entitat d’acollida de voluntariat europeu, aclarir dubtes i posar en comú l’interès i les limitacions de les entitats participants, per avaluar possibles propostes i solucions.

Per participar a la sessió, és necessària inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

PROGRAMA

11h – Presentació. Oportunitats d’acollir voluntariat europeu

Sandra Carrera. Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN)

11.10h – L’European Solidarity Corps i el procés de sol·licitud del projecte

Ramon Closas. Direcció General de Joventut, Generalitat de Catalunya.

11.45h – Experiències pràctiques:

  • Fundació Mona, Alba Gómara
  • SEO-Birdlife, Sofia Rivaes
  • Fundació Emys, Montse Casalprim

12.45h – Torn obert de preguntes

Inscriu-t’hi!

Podeu descarregar aquí el programa de la jornada.

Per qualsevol dubte, podeu escriure’ns a scarrera@xcn.cat

La jornada compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.