Actualitat

Endinsa’t una setmana al bosc amb el Projecte Boscos de Muntanya!

Alguns dels reptes que ens trobem als boscos del Pirineu són l’abandonament per part del sector ramader o l’impacte de les pertorbacions naturals. Això pot tenir conseqüències en la degradació de l’hàbitat forestal, la pèrdua de biodiversitat o l’erosió de barrancs que afecta pistes forestals o camins que condueixen a les pastures de muntanya.

Els voluntaris i voluntàries que s’endinsen una setmana al bosc, guiats per professionals forestals i en aliança amb els gestors del territori, treballen amb altres voluntaris i tornen a casa comprenent millor per què depenem de la bona salut dels boscos de muntanya, quins serveis ecosistèmics ens aporten, perquè és necessària la gestió forestal, com el treball que fan durant la setmana afavoreix la biodiversitat i la prevenció d’incendis, o per què és millor realitzar construccions aplicant tècniques de bioenginyeria en el medi natural.

Apunta’t a una de les setmanes a bosc que organitza la Fundació Projecte Boscos de Muntanya al Massís de l’Orri o Esterri de Cardós (part del projecte CustForest coordinat des de la XCN), al Parc Natural de l’Alt Pirineu, o a Ribes de Freser, al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

CustForest compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.