Actualitat

Uneix-te al voluntariat de custòdia de nius de tortuga careta!

La tortuga careta està nidificant a les nostres platges i et necessitem per a protegir el niu!

Inscriu-te a la borsa de voluntariat per a la tortuga babaua:

La tortuga careta (Caretta caretta) és l’espècie més comuna del Mediterrani, amb poblacions nidificants estables a la conca oriental (principalment Grècia, Turquia i Xipre). No obstant això, en els darrers anys s’ha registrat un augment d’esdeveniments esporàdics de nidificació al Mediterrani occidental, principalment a Itàlia, Espanya, França, Tunísia i Algèria. Cal destacar que Catalunya és la comunitat autònoma espanyola amb més casos de postes, amb més de 25 nius identificats fins al moment en els últims 10 anys.

Per tal d’assegurar l’èxit en la nidificació i la supervivència de cries de tortuga careta, les persones voluntàries es converteixen en una peça clau. Gràcies al voluntariat, s’augmenta la protecció dels nius, de la mateixa manera que es contribueix a sensibilitzar a la ciutadania.

La nidificació té lloc precisament a l’estiu i el temps d’incubació és de dos mesos aproximadament, això sumat a la gran afluència de gent a les platges catalanes durant els mesos de juliol i agost implica la necessitat de custòdia i vigilància dels nius detectats per assegurar l’èxit de l’eclosió.

Per això, et convidem a donar un cop de mà per la conservació de la tortuga careta!

Inscriu-te a la borsa de voluntariat indicant la teva disponibilitat en els mesos d’estiu i, en el moment en que es detecti un niu, et contactaran els coordinadors de voluntariat i t’indicaran els passos a seguir.

En quines tasques ajudeu els voluntaris i voluntàries de custòdia?
  • Protecció del niu i vigilància
  • Sensibilització a la ciutadania
  • Ajuda en transsectes nocturns (si és necessari)

A més, rebreu una formació per tal de poder desenvolupar les vostres tasques amb èxit.

La campanya d’informació, sensibilització i coordinació del voluntariat de custòdia de nius de tortugues marines està liderat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i coordinada per la Fundació CRAM.