Agenda

Històric

19/11/2021 - 28/11/2021

Setmana de la Pedra Seca 2021

Del 19 al 28 de novembre, per segon any consecutiu, tots els racons dels Països Catalans reivindicaran el patrimoni de la pedra seca, el seu ofici i la seva tècnica constructiva organitzant activitats a l’entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

17/11/2021 - 2/12/2021

Estenem la sostenibilitat – Programa d’Educació Ambiental

Píndoles d’intercanvi d’experiències i càpsules formatives, destinades a professionals del sector de l’educació ambiental. L'objectiu és impulsar la cultura de la corresponsabilitat ciutadana per la millora ambiental mitjançant l’educació, la comunicació i l’acció ciutadana, a través de la capacitació de professionals del món de l’educació.

8-9/11/2021

Ruralization Conference 2021

El 8 i 9 de novembre tindrà lloc la Conferència del projecte Ruralization, en què participa la XCN. Al llarg de les jornades es presentaran alguns dels resultats provisionals del projecte i s'organitzaran diferents sessions de debat al voltant de tres àmbits: recerca rural, generacions rurals i la creació de polítiques per les àrees rurals.

6/11/2021

Acte d’entrega del Premi Natura i Societat, 3a edició, de la Fundació Privada Girbau

L'acte d'entrega premiarà al projecte “Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns a la Plana de Vic: Els propietaris amb les espècies protegides i els seus hàbitats” del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO - ICHN). També s'entregarà un accèssit al Col·lectiu Eixarcolant i un reconeixement a l'Associació Canvis en Cadena.

5 i 6/11/2021

Territori de vincles – Eines pràctiques per a uns territoris rurals vius

Les jornades es presenten com un espai d'intercanvi, debat i reflexió entorn el repte demogràfic. Durant els dos dies se celebraran un seguit de taules rodones, on es presentaran propostes i iniciatives en els àmbits de: l'agroecologia i la biodiversitat, l'accés a l'habitatge i la gestió de recursos.

4/11/2021

La futura PAC: conceptes claus dels ajuts directes

La PAC s’estructura en dos pilars: el d’ajuts directes i el de desenvolupament rural. En la jornada que s’emmarca en la Fira de Tots Sants de Vilaller, s’exposaran els aspectes claus dels ajuts directes.