El butlletí de la XCN – Novembre 2022
El butlletí de la XCN – Novembre 2022

El butlletí de la XCN – Novembre 2022

Aquest novembre s’ha iniciat el procés participatiu per definir els estatuts de l’Agència de la Natura de Catalunya. És l’inici del procés per constituir aquesta nova entitat de dret públic que s’encarregarà de la protecció, planificació, gestió, restauració i millora de l’estudi del medi natural a Catalunya. La participació de les entitats del tercer sector ambiental en la creació dels estatuts serà indispensable per definir una agència d’acord amb les necessitats reals del territori de Catalunya.

Tal i com recull la Llei 7/2020 de l’Agència de la Natura de Catalunya “l’Agència s’ha de dotar dels recursos, humans i d’altra naturalesa per a desplegar una governança que fomenti la col·laboració activa amb els actors de cada territori.” L’Agència ha d’esdevenir la institució que coordini de manera efectiva tots els ens involucrats en la gestió i protecció dels espais naturals.

La participació de les entitats del tercer sector ambiental ha d’esdevenir un element fonamental per a un model que impliqui tots els ens involucrats en la gestió i protecció dels espais naturals. Ara bé, per aconseguir aquesta integració cal que les entitats siguin organitzacions estables i ben dotades de recursos, tant econòmics com humans. En aquest sentit, l’Agència ha d’assumir la funció de donar suport a les entitats del tercer sector ambiental i de facilitar la seva interacció amb l’administració. Així com assolir l’objectiu d’agilitzar els processos i els tràmits burocràtics que dificulten el dia a dia a les entitats.

Estem davant d’un punt d’inflexió clau en la dinàmica de les polítiques de conservació de la natura!

Per això animem a tothom a participar de manera activa al procés participatiu obert per redactar els estatuts de la futura Agència de la Natura de Catalunya. Ja sigui a través de les sessions presencials per el territori, o a través del portal de participació de la Generalitat.

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

Aquest any 2022 s’activa el voluntariat als centres de fauna salvatge, amb les entitats del territori

Aquest estiu s’ha iniciat el programa de voluntariat als centres de fauna salvatge de la Generalitat de Catalunya, gràcies a la implicació de les entitats […]
> Llegeix la notícia

Una mirada Europea a la Conservació Comunitària i Privada: la XCN participa a l’assemblea anual d’Eurosite a Xipre

De quines eines disposem per promoure la conservació i restauració de la biodiversitat en finques gestionades privadament arreu d’Europa? I com ens enfortim les entitats […]
> Llegeix la notícia

Tanquem amb èxit el cicle de sortides “Endinsem-nos al territori”

El passat dissabte 5 de novembre es va realitzar l’última sortida del cicle de sortides “Endinsem-nos al territori“, un cicle que hem organitzat des de […]
> Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

ENTITATS MEMBRES

L'entrevista

L'entrevista

Gemma Cots, de Museu de Camins: “Els camins tradicionals són la via d’accés a la natura”.

Celebra el Nadal conservant la Natura!

Celebra el Nadal conservant la Natura!

No saps què regalar per Nadal? Des del Rebost de Can Moragues de la Fundació Emys, han elaborat un lot de productes de custòdia del territori, amb aliments de primera qualitat que promouen un consum més responsable vers la natura.

RECURSOS

Webinar

Webinar

Disponibles els vídeos del webinar europeu que vam organitzar des de la XCN, en el marc del projecte LIFE ENPLC, sobre ciència ciutadana i conservació privada: "Citizen science in nature conservation, (not) on my land".

Vídeo-formació

Vídeo-formació

Consulta el vídeo de la formació "Eines bàsiques de comunicació per entitats ambientals"

Aprenentatge i Servei Ambiental

Aprenentatge i Servei Ambiental

Recursos del II Simposi d'APS i SC ambiental, realitzat a la seu de Fundesplai, al Prat de Llobregat. Vídeo resum i presentacions disponibles.

Suma amb Coop57 per la conservació de la natura

#SumaCoop57

#SumaCoop57

Alguns dels projectes de la XCN no haurien estat possibles sense el finançament de Coop57. Ara, cal que entre totes continuem sumant amb Coop57 per enfortir l’economia social i solidària, i fer possibles projectes que contribueixin a la conservació de la natura.

Ens fem ressò...

Processos Participatius

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat