Agenda

Cicle Sant Narcís Silvestre

De l'11/05/2024 al 25/05/2024

Arbres, arbustos, plantes ornamentals i silvestres, la ciutat posseeix gran diversitat vegetal que moltes vegades desconeixem. Gran quantitat de plantes silvestres presents a la ciutat tenen propietats i usos tant culinaris com medicinals. Les mateixes creixen en forma espontània i durant anys van ser utilitzades per comunitats amb finalitats alimentoses i medicinals, formant part de la nostra cultura i identitat. En aquest Cicle reconeixerem i identificarem les plantes silvestres que són presents en el nostre barri, i aprendrem sobre els seus usos i propietats. Et convidem a reconèixer Sant Narcís des d’una perspectiva silvestre.

  1. Primera trobada (25/05/2024): Primer es farà una caminada d’identificació i reconeixement de plantes silvestres i medicinals del barri de Sant Narcís . Després es farà una activitat de mindfulness a càrrec d’Associació Sèlvans. Finalment es farà una infusió en espai del projecte Farmàcia Viva (CCSN).
  2. Segona trobada (1/06/2024): Selecció d’espècies per a herbari i caminada de recol·lecció de plantes silvestres i medicinals seleccionades. També es farà un taller de premsatge a càrrec de Montse Gisne.
  3. Tercera trobada (8/06/2024): Elaboració d’herbari i caracterització d’espècies recol·lectades. Tancament del cicle amb piscolabis amb receptes amb plantes silvestres.

Aquesta activitat és dins del programa d’activitats de Benestar a la Natura del projecte GiroNat. L’activitat és gratuïta, però és necessària la inscripció prèvia. Podeu formalitzar les vostres inscripcions clicant a l’enllaç que trobareu aquí sota. Per qualsevol dubte, contacteu amb nmaristany@xcn.cat.

Enllaç inscripcions