Agenda

Creació d’una reserva de rapinyaires amb la implicació de la propietat. Cicle de sortides Endinsem-nos al Territori

05/11/2022

El Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN ha iniciat un projecte de creació d’una reserva pera rapinyaires nocturns al sud de la Plana de Vic.

El projecte té per objectiu crear una reserva d’unes 1.200 hectàrees entre Taradell, Malla, Tona i Vic, amb la implicació de persones propietàries i masovers de més de 60 finques disposades a participar en la gestió i millora de les poblacions de rapinyaires nocturns d’aquesta àrea, en diversos casos mitjançant acords de custòdia. Per aconseguir-ho és necessari potenciar la presència de les preses de les quals s’alimenten, facilitar llocs de cria perquè puguin reproduir-se, i minimitzar impactes negatius fruit de l’activitat humana.

Durant la sortida visitarem 2 finques agrícoles per veure les actuacions realitzades.

Aquesta sortida és especialment indicada per aquelles persones interessades en la conservació de rapinyaires nocturns així com per propietaris i/o gestors de finques que volen implicar-se en projectes de conservació.

Organitzen: Grup de Naturalistes d’Osona (GNO-ICHN) i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els
desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe
particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i
des de l’organització ho tindrem en compte.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organtizada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.