Agenda

Presentació dels resultats del projecte Erasmus+ Resifarms

18/02/2021

El projecte Resifarms té l’objectiu de desenvolupar les capacitats de la pagesia i personal tècnic agrícola en la conservació d’hàbitats semi-naturals. S’hi promou la implementació d’accions de conservació efectives per afavorir la producció agrícola i alhora protegir i potenciar la biodiversitat.

En aquest esdeveniment de cloenda i presentació dels resultats del projecte Resifarms, s’hi mostrarà tant la versió final de la guia tècnica com altres recursos audiovisuals que s’han generat. També es comptarà amb la presència de projectes tant agrícoles com de conservació que parlaran sobre les sinergies que s’hi ha creat. Finalment, es mostraran exemples reals d’ús de la guia tècnica per crear i millorar hàbitats semi-naturals en un espai agrícola. Es donarà gratuïtament un exemplar de la guia a cada assistent.

PROGRAMA

9:00 h    Inici i presentació de la jornada

9:20 h    Context i objectius del projecte

9:30 h    Presentació dels resultats – Guia pràctica i videos

SINERGIES AMB ALTRES PROJECTES

10:00 h    Restauració de tanques vegetals i creació d’una devesa (Life Terra) + Creació de línies d’arbres en un espai obert de pastura (Llavora)

10:30 h    Incentivació d’hàbitats semi-naturals per millorar la presència de rapinyaires nocturns (Grup de Naturalistes d’Osona ICHN)

10:45 h    Preguntes i comentaris

11:00 h    Desplaçament cap a Can Moragues (amb vehicle propi)

11:15 h    Tast gratuït de productes ecològics en custòdia del territori

11:45 h    Explicació de casos pràctics i recorregut per la finca

13:30 h    Tancament de la jornada