Agenda

Restauració de dunes i llacunes litorals. Cicle de sortides Endinsem-nos al Territori

31/03/2022

El Gepec-Edc ha liderat diversos projectes de recuperació de dunes litorals a platges del sud de Catalunya. Durant la sortida visitarem tant l’espai natural dels Muntanyans de Torredembarra com les dunes experimentals de la platja urbana de La Paella i coneixerem tant les estratègies de gestió usades des del 1985 com les noves metodologies que apliquen per restaurar ecosistemes.


Posteriorment, ens desplaçarem fins a El Vendrell, per visitar la zona humida de Les Madrigueres. És un espai simbòlic pel Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès (Geven), ja que des dels anys noranta ha sigut un espai reivindicat per l’entitat, entre altres coses, per ser l’última àrea sense edificar al litoral de la comarca. Finalment, després d’una llarga
campanya, a començaments de segle XXI l’espai es va salvar de la construcció.


En els darrers anys hi ha excavat 4 llacunes litorals i han recuperat diferents ambients de platja i de zones hipersalines. Cal destacar que es tracta d’un dels principals punts de cria del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) a la comarca i recentment s’hi ha detectat la presència de fartet (Aphanius iberus).

Organitzen: GEPEC, GEVEN i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els
desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe
particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i
des de l’organització ho tindrem en compte.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organtizada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.