Dijous 13 de novembre, de 10 h a 13.30 h.
Jornada presencial a la finca demostrativa de Cingles de l’Avenc (Tavertet), on s’hi ha explorat l’aprofitament del gratacul com a fruit forestal d’interès culinari.
La iniciativa forma part del projecte “Plantes Oblidades – valorització d’aliments forestals per a una gestió sostenible del territori”, que té per objectiu desenvolupar i promoure els aprofitaments alimentaris forestals per contribuir a la generació d’economia rural i a la gestió sostenible de les masses forestals.
Més enllà del gratacul, en el marc del projecte “Plantes Oblidades” s’ha explorat l’aprofitament de l’aranyó, la pinya verda, l’aglà i l’arboç. S’ha treballat en 14 parcel·les demostratives d’arreu del territori català amb un triple objectiu: millorar l’estat de conservació de l’hàbitat, incrementar la resiliència de la massa forestal i fomentar l’aprofitament alimentari de les espècies estudiades.
La propietat de Cingles de l’Avenc es troba dins l’Espai Natural del Collsacabra i és una de les finques demostratives del projecte, representativa dels boscos mixtos i prats de la muntanya mitjana.
Vine a conèixer la finca i els resultats de la gestió implementada!
Es tracta d’una sessió especialment orientada al sector forestal, dirigida a persones i entitats vinculades a la gestió, conservació i explotació de recursos forestals: persones propietàries, entitats de custòdia del territori, enginyers forestals, consultores forestals, brigades, centres d’investigació, etc.
El projecte Plantes Oblidades és impulsat per diferents entitats de recerca i dinamització agroecològica (Col·lectiu Eixarcolant, la Fundació Emys, la Cooperativa Sambucus, la Xarxa per la Conservació de la Natura i el grup de recerca EtnoBioFiC), i compta amb el finançament de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.
