Actualitat

El portal del voluntariat ambiental difon 637 accions per la natura el 2022

Quan una persona decideix fer el pas endavant i implicar-se en la conservació de la natura a Catalunya esdevenint voluntari o voluntària ambiental, troba en el portal voluntariatambiental.cat, un punt de trobada on es visibilitzen les entitats ambientals i els seus projectes.

El 2022 el portal va oferir 637 crides de voluntariat, arreu de Catalunya, entre jornades de treball i sessions formatives. Dues terceres parts han estat organitzades per entitats membres de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) que han actuat freqüentment en espais en custòdia. També s’han publicat crides organitzades per les entitats amb les taules de voluntariat als Espais Naturals Protegits, i altres relacionades amb les campanyes anuals ambientals i amb projectes de ciència ciutadana i natura.

El portal és un dels serveis que la XCN ofereix a la ciutadania. Recull les convocatòries de voluntariat ambiental i fomenta que les persones s’apropin a les entitats ambientals.

Alhora, és un espai de visibilitat de les entitats i els seus projectes. Les entrevistes tenen l’objectiu de donar a conèixer millor les persones que fan possibles les entitats. Des del portal també s’han atès consultes en línia, telefòniques i presencials, particulars i per activitats de responsabilitat social (RS) i s’han enviat més de 20 butlletins.

Convidem les entitats ambientals a continuar publicant les vostres crides i formacions, o fer-nos-les arribar a info@voluntariatambiental.cat.

El voluntariat ambiental, en el sí d’una entitat ambiental, és una via d’exercir la ciutadania activa, de formar-se i actuar per la millora de l’entorn. Alhora, els voluntaris i voluntàries ambientals contribueixen a enfortir les entitats, ampliant la seva base social de persones sòcies, voluntàries i simpatitzants, amb les que poder seguir defensant un model de societat més just per les persones i per la natura.