Actualitat

Gran mostra de compromís empresarial a la Jornada EMPRESA i NATURA!

Es va celebrar el passat 21 de juny a l’espai TERRA Veritas, en el marc de la Setmana de la Natura

En motiu de la Setmana de la Natura, la XCT va organitzar a l’espai TERRA Veritas una trobada basada en la necessitat de corresponsabilitat de tots els agents del territori per conservar la natura.

Es va desenvolupar en dos taules de diàleg. A la primera van participar Silvio Elias (Veritas), Sergi Ferrer-Salat (Ferrer Corporate) y Felisa Palacio (Taranna Viatges). En la segona van intervenir Ignasi Cubiñá (Consultoría Estratégica), Joan Antoni Melé (Triodos Bank) y Giuseppe Cavallo (Voxpopuli/Fundación Capitalismo Consciente).

Va fer de presentador i moderador de l’acte, Albert Bosch, reconegut comunicador, aventurer i emprenedor. 

La dinàmica de les taules de diàleg es van centrar en la presa de consciència que tant l’empresa com el consumidor final han de tenir present a l’hora de produir i consumir. 

Venim d’una societat identificada en el consum, deficientment informada i implacablement assetjada amb publicitat consumista de baix preu, i això suposa un precedent que mobilitzar.

L’empresa té un paper rellevant en els hàbits de consum, i per suposat el consumidor té un paper decisiu a l’hora de seleccionar empreses que siguin responsables i compromeses amb aquest valor ambiental.

Tal i com va apuntar Albert Bosch, són valentes les empreses que gestionen mirant al medi ambient, tot i sabent de la dificultat que comporta. Davant un canvi climàtic real, la pèrdua de biodiversitat planetària, la contaminació i els refugiats climàtics, només ens queda un camí i és comprometre’ns amb el medi ambient. Al final és un compromís de tots, oferir una educació en valors, informació i comunicació verídica, canviar al consum conscient, i aconseguir un teixit empresarial responsable i compromès amb aquests valors, són la única via per aconseguir un Planeta millor i més saludable per a tots!

Aquí podeu veure el vídeo resum de la Jornada, amb talls de veu d’algunes de les opinions i missatges amb grans valors amb que ens van delectar els ponents d’excepció amb que vam comptar!

Des d’aquí un GRAN agraïment a Veritas, per la cessió de l’espai, a Tarannà per fer possible un vídeo resum ple de missatge, a tot@s els ponents, que de manera altruista van exposar els seus valors i idees, i especialment a Albert Bosch per dinamitzar, moderar i contribuir a fer realitat aquest esdeveniment, que esperem tingui continuïtat en noves edicions!!

TOTS SOM NATURA: de la consciència al compromís!