Actualitat

Nova inciativa de suport als boscos d’alt valor ecològic: “Save a Forest”

El primer projecte que es promou és la campanya “bosc de Milany”, una fageda centenària

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) estem donant suport a una nova iniciativa promoguda per l’aventurer Albert Bosch que vol ajudar a preservar boscos d’alt valor natural: “Save a Forest”.  

La plataforma “Save a Forest” anirà publicant projectes de boscos d’alt valor ecològic que busquen suport per a ser preservats. En un territori com Catalunya, entre un 5 i un 10% del total de la superfície arbrada correspon a boscos mínimament madurs d’alt valor ecològic, i cal actuar de forma urgent per preservar-los.

El primer projecte que es promou a la plataforma és la campanya “bosc de Milany”. El bosc de Milany és una fageda centenària situada al pre-pirineu de Girona, entre les comarques de La Garrotxa i El Ripollès. Es tracta d’una de les fagedes més madures d’àmbit pirenaic, catalogada com a bosc singular, i projecte prioritari de l’Associació Sèlvans. A partir d’1€ ja es poden protegir 100m2 d’aquest bosc durant un any. L’objectiu és preservar 25 hectàrees durant 25 anys com a mínim (prorrogables) i poder ser considerat una Gran Reserva Forestal.  
Es tracta d’un pagament per serveis ambientals consistent en compensar els drets de tala. 

La denominació “reserva forestal” vol indicar que en aquest paratge l’objectiu no serà l’obtenció de fusta o llenya, sinó la preservació de la biodiversitat i la dinàmica natural de l’ecosistema per tal que vagi guanyant progressivament en complexitat estructural. 

Us animem a col·laborar en aquest projecte! Consulteu la web Save a Forest i escolliu com hi voleu col·laborar!

 La plataforma “Save a Forest” és impulsada per l’associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Albert Bosch.