Actualitat

Trobada tècnica per valorar l’encaix de la custòdia en la gestió forestal: un pas endavant per conservar els nostres boscos

El passat 22 de febrer vam organitzar un taller participatiu per valorar l’encaix de la custòdia forestal en els instruments d’ordenació forestal (IOF), les conclusions del qual constitueixen una passa endavant per incloure la conservació en aquest tipus de planificacions.

El taller, organitzat des del grup de treball de custòdia forestal de la xct (GTCFo) i amb el Centre de la Propietat Forestal (CPF), es va realitzar el passat 22 de febrer a la seu del CPF a Santa Perpètua de la Mogoda i va comptar amb l’assistència de més de 20 persones, entre experts en gestió forestal i tècnics d’entitats de custòdia.

El taller es va estructurar en dues parts: una primera part d’exposició d’experiències, a càrrec d’en Ricard Baques del Consorci de la Serra de Llaberia, en Xavier Escuté de la Fundació Catalunya- La Pedrera, i per últim l’Enric Bisbe del Consorci de les Gavarres. En la segona part, vam passar a fer una dinàmica participativa a càrrec d’en Ricard Farriol del Centre de la Propietat Forestal i moderat per en Joachim Englert, coordinador del GTCFo, on vam repassar els continguts del PTGMF i vam debatre entorn l’encaix de la conservació en aquest tipus de plans.

Podeu descarregar les presentacions en power point del Consorci de la Serra de Llaberia, aquí, i del Consorci de les Gavarres, aquí.

De la dinàmica participativa en van sorgir diverses propostes, que des de la xct estem treballant per reunir-les i unificar-les en un document que resumeixi l’encaix de la custòdia en els IOF.

Des de la XCT volem agraïr a tots els assistents la seva contribució a enriquir la sessió amb la seva experiència!

Aquest taller ha estat possible gràcies a la subvenció rebuda destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya.