Agenda

Històric

29 i 30/11/2024

El poder de la natura: Educació Ambiental i Aprenentatge a l’Aire Lliure per a Infants i Adolescents Neurodivergents

Aquesta formació té com a objectiu incrementar l’aprenentatge a l’aire lliure i subratllar els enormes beneficis del contacte amb la natura per al desenvolupament integral dels infants i adolescents neurodivergents. És una formació gratuïta, subvencionada pel projecte Erasmus+ “A Super Power to Defend Nature”, i certificada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya  

15/11/2024

Compromís ecosocial: cap a una transformació sostenible

L’acte té per objectiu comprendre i emmarcar la transformació sostenible al tercer sector social, i sensibilitzar sobre la importància d’avançar en el compromís ecosocial a les organitzacions del sector. Comptarem amb la participació agents públics i privats de referència en l’àmbit de la transformació sostenible i d’entitats socials de reconeguda trajectòria en el desenvolupament de projectes vinculats al compromís ecosocial.

15/11/2024

V Fòrum Sèlvans: Crèdits climàtics i bioeconomia forestal

El V Fòrum Sèlvans tindrà lloc el 15 de novembre de 2024 a Sant Feliu de Pallerols, un esdeveniment on empreses, propietaris forestals, experts en medi ambient i entitats es reuniran per debatre i explorar solucions innovadores per a la mitigació del canvi climàtic i la conservació de la biodiversitat.

10/11/2024

Eliminació de l’aliant com a metodologia per millorar la gestió forestal i/o agrícola

Els arbres invasors com l'ailant, el negundo i la robínia afecten negativament els cultius i provoquen pèrdues econòmiques. Aquesta jornada té l'objectiu de difondre el problema i oferir una metodologia pràctica perquè els afectats puguin fer-hi front. Aquesta metodologia ha estat desenvolupada per l'associació CEN durant els darrers deu anys i inclou recomanacions per garantir-ne l'eficàcia.

06/11/2024

Usos tradicionals d’espècies forestals i productes comercials que en deriven

Durant la jornada, revisarem els usos tradicionals de la pinya de pi verda, l'aranyó, la cirera d’arboç, l'aglà i el grataculs, tant a nivell local com global. També explorarem productes alimentaris actuals que ja incorporen aquests recursos i debatrem sobre el potencial de generar bioeconomia forestal a partir del seu aprofitament.

4 i 6/11/2024

European seminar on agriculture and biodiversity

Des de la XCN, en col·laboració amb Access to Land, i en el marc del projecte LIFE Biodiv'Paysanne, organitzem un seminari entorn a l'agricultura sostenible amb la biodiversitat, que tindrà lloc el 4 i 6 de novembre a Montpellier.

30/10/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat fluvial

Es presentarà una panoràmica sobre les conseqüències de la falta d'aigua en la biodiversitat fluvial, incloent-hi una comparativa dels períodes de sequera de 2008 a 2021/23. També es farà una anàlisi dels efectes actuals en rius com el Siurana, la Tordera i el Ter, des de la perspectiva de diverses entitats.