El butlletí de la XCN – Desembre 2020
El butlletí de la XCN – Desembre 2020

El butlletí de la XCN – Desembre 2020

Aquest mes de novembre s’han dut a terme les sessions online dels vuit grups de treball del Congrés Socioambiental. Aquestes trobades han estat la fase inicial del Congrés, i ens han servit per fer una primera diagnosi sobre la situació en cadascun dels àmbits de treball, definir i validar les fites que ens marquem com a sector i fer propostes pel que fa a les accions més estratègiques a dur a terme en els diferents àmbits, de cara a coordinar una estratègia conjunta d’incidència política.

La valoració del funcionament dels grups de treball ha estat positiva. Amb un total de 197 persones inscrites i 113 participants a les sessions de debat, les aportacions als documents de treball col·laboratius han estat molt enriquidores i han servit per dinamitzar el debat i aprofundir sobre les qüestions que ens afecten. Ara bé, això no acaba aquí. Ens queda molta feina per endavant per organitzar les properes activitats del Congrés, que ha d’acabar amb una sessió plenària prevista per a la primavera de 2021.

Us animem a totes les persones i entitats que hi tingueu interès a participar de les activitats del Congrés. Encara que no hagueu pogut participar a les sessions dels grups de treball, encara teniu espais de participació.

Seguiu el perfil del Congrés Socioambiental a les xarxes socials (@CongresSocioAmb) i ben aviat us informarem de les noves activitats.

Saber-ne més

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

Voluntaris i voluntàries ambientals: gràcies per les vostres mans que cuiden casa nostra, la natura.

El 5 de desembre celebrem el Dia Mundial del Voluntariat, un dia per posar en valor la tasca incansable de totes les persones voluntàries que […]
> Llegeix la notícia

El debat sobre la nova PAC segueix viu

Després de les propostes de reglaments europeus aprovades a finals d’octubre, i sobre les que us informàvem degudament aquí, en les darreres setmanes el procés […]
> Llegeix la notícia

Ens reunim amb representants d’ERC i Junts al Parlament Europeu

El passat novembre, ens vam reunir amb representants d’ERC i Junts per Catalunya al Parlament Europeu, per tal de donar-los a conèixer la tasca de […]
> Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

L'Estat de la Natura a Catalunya 2020

Les poblacions de fauna salvatge s’han reduït un 25% en els darrers 18 anys. En aquest article analitzem les principals causes de la pèrdua de biodiversitat.

Recursos d'interès

Formació

Formació

Vídeo i presentacions de la jornada del passat 5 de novembre "Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals".

ENTITATS MEMBRES

L'entrevista

L'entrevista

Ander Achotegui, de Fundació Emys: “La pandèmia ha posat de relleu que tenim problemes ambientals greus i hem de canviar de direcció”

Acords de custòdia

Acords de custòdia

Nou acord de custòdia de la Societat Catalana d’Herpetologia a la bassa de Can Dunyó (Lliçà d'Amunt)

Compra de terrenys a Altafulla

Compra de terrenys a Altafulla

La Generalitat anuncia la compra dels terrenys del Vinyet (Altafulla) perquè l'Associació Mediambiental la Sínia hi pugui realitzar accions de custòdia per a la conservació de l'espai.

Ens fem ressò...

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat