Actualitat

Avenços en el projecte de custòdia urbana a Barcelona

S’ha seleccionat el Pantà de la Foixarda com a parcel·la propietat de l’ajuntament per a desenvolupar-hi la prova pilot.

El projecte per a potenciar la infraestructura verda a partir de la custòdia urbana a Barcelona ja ha arribat a la seva meitat. Aquest projecte pretenia seleccionar una parcel·la pública on signar un acord de custòdia entre l’Ajuntament de Barcelona i una entitat de custòdia, per a desenvolupar-hi les primeres accions d’un pla de gestió amb l’objectiu de fomentar la biodiversitat urbana i promoure l’adaptació de la ciutat al canvi climàtic.

En el transcurs d’aquests primers mesos, s’ha seleccionat el Pantà de la Foixarda com a parcel·la propietat de l’ajuntament per a desenvolupar-hi la prova pilot de custòdia urbana. També ens hem reunit amb les entitats de custòdia amb un major potencial per a gestionar la parcel·la i hem realitzat una visita de camp conjuntament amb elles, l’Ajuntament de Barcelona i altres actors implicats en la gestió de l’espai. Finalment, dues entitats, Associació Hàbitats i Paisatges Vius, han presentat un projecte i han fet la sol·licitud a l’ajuntament per a gestionar conjuntament la parcel·la del Pantà de la Foixarda. La setmana passada es va realitzar una reunió entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats i la XCT per a definir els últims detalls del projecte, pas previ a la signatura de l’acord.

Aquest projecte, que compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad, del Ministerio para la Transición Ecológica, finalitza al mes de juny i també preveu una jornada de transferència dels coneixements adquirits a la ciutat de Palma.