Actualitat

Balanç de la Declaració “Salut i Natura”

Un dels primers fruits de la Taula ha estat la càpsula “Salut i natura” que ha impulsat el Dept. de Salut per emetre als Centres d’Atenció Primària de Catalunya.

Ja fa un any que es va presentar la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya al Palau Macaya de Barcelona, fruit del Cicle de debats “Salut i Natura”.

Ha estat una declaració pionera a Catalunya, que situa la natura com a element essencial per a la salut de les persones i, alhora, la salut humana com a prisma per a la seva conservació.

Com veureu a la llista de signants, ja som 107 organitzacions i 113 persones adherides a títol individual, provinents dels diferents sectors (58% entitats, 25% sector privat, 10% administració pública, 7% recerca) i tant de l’àmbit de la natura i el medi ambient (80%), com de la salut (20%).

Tal i com ja us vam informar, ja està en marxa la creació de la Taula “Salut i Natura”, proposta central de la Declaració amb la finalitat de definir i impulsar una estratègia comuna a Catalunya. Us fem arribar una breu enquesta de treball per convidar-vos a participar d’aquest procés.

Un dels primers fruits ha estat la càpsula “Salut i natura” que ha impulsat el Departament de Salut per emetre als Centres d’Atenció Primària (CAPS) de Catalunya sobre els beneficis d’estar en contacte amb la natura de forma regular. La podeu consultar en el nou espai a Canal Salut que el departament ha obert per promoure la natura com actiu que contribueix a generar una vida més saludable.

Aprofitem per animar-vos a convidar aquesta setmana a adherir-s’hi a actors i persones que s’hi puguin sentir alineades i així enfortir aquest procés que construïm col·lectivament. 

Salut i Natura!