Actualitat

Comença la Setmana Natura 2021 amb més de 400 activitats per passar a l’acció per la natura!

Del 24 de maig, Dia Europeu dels Parcs, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrem la 6a edició de la Setmana de la Natura: 15 dies plens d’activitats per apropar-nos a conèixer la natura i passar a l’acció per la seva conservació.

Més de 400 activitats tindran lloc arreu de Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses. La campanya es consolida com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya.

La Natura ens dóna Vida

Ara és en un moment clau per evitar la 6a extinció massiva d’espècies en la que ens trobem, segons la comunitat científica, i en aquest sentit, és necessària la implicació ciutadana per assegurar la salut dels ecosistemes amb els que convivim. La natura és el fonament de les nostres vides: des de l’aigua que bevem, l’aire que respirem, o la vida al sòl que fa possible la nostra alimentació.

La Setmana de la Natura ens obre les portes, no només a fer activitats puntuals, sinó a conèixer organitzacions dedicades en el seu dia a dia a conservar la natura. D’aquesta manera, podrem descobrir les entitats ambientals de la nostra zona i els projectes de participació que tenen actius per poder implicar-nos durant l’any amb la conservació d’una espècie, d’un hàbitat o amb la defensa d’un espai natural.

Activitats pel territori

Al web setmananatura.cat es poden cercar les diferents activitats segons el dia, la tipologia d’activitat (voluntariat, taller, xerrada, exposició, etc.), el tipus de públic (familiar, adult o especialitzat), o segons l’organitzador.

Les biblioteques organitzen més de 100 activitats arreu del territori, des d’exposicions de llibres de natura, conta-contes, concursos o tallers de construcció de caixes niu o horts verticals. Les associacions i fundacions ambientals organitzen 100 activitats més per implicar-nos per la natura a través d’accions de voluntariat, com la restauració de fonts, el seguiment d’espècies, recollides de residus o anellaments d’ocells.

A més, molts ajuntaments també s’han sumat a la Setmana de la Natura organitzant programes propis d’activitats als seus municipis, com l’Aplec dels Rius que tindrà lloc a Girona i Lleida durant el 5 i 6 de maig, les portes obertes als horts municipals de Barcelona, o les visites guiades al viver municipal de Mataró, entre moltes altres.

Les escoles també es sumen a la celebració de la setmana organitzant activitats per fomentar la consciència ambiental de l’alumnat i implicar joves i infants en la defensa del medi ambient. Per exemple, les escoles del Baix Penedès cantaran alhora el 31 de maig una cançó pel planeta.
Braçalets #setmananatura Totes les persones participants a les activitats rebran un braçalet verd #setmananatura com a obsequi.

Animem a tothom a publicar les seves fotos amb el braçalet a les xarxes socials etiquetant el perfil @setmananatura i donant a conèixer l’activitat en la qual estan participant i/o explicant per què es important passar a l’acció per la natura.

#SetmanaNatura #LaNaturaésVida

La Setmana Natura està promoguda per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.