Actualitat

Acaba la 4a edició de la Setmana de la Natura. Moltes gràcies per la vostra participació!

Desde la Xarxa per la Conservació de la Natura (XCN) volem agraïr la participació de les més de 260 organitzacions que s’han implicat amb la Setmana de la Natura, i de totes les persones que s’han apropat a alguna activitat per conèixer més sobre la natura i implicar-se en la conservació del territori.

Per aquesta 4a edició s’han organitzat un total de 413 activitats, repartides arreu del territori català i sobre temàtiques aptes per tots els gustos i interessos: des d’una sortida per conèixer el patrimoni geològic del Ripollès, la recuperació d’un camí de la Vall Fosca, una visita a les oliveres monumentals d’Ulldecona, fins a un cens de tortugues al riu Fluvià, entre moltes altres.

Aquest any les protagonistes han estat les espècies exòtiques invasores i les problemàtiques associades. S’han organitzat jornades d’extracció de plantes invasores amb escoles i entitats ambientals, diverses xerrades per conèixer com afecten aquestes espècies als ecosistemes i tallers o gimcanes per divulgar el coneixement sobre les espècies autòctones i les exòtiques.

Gràcies als padrins i padrines de la Setmana de la Natura 2019, que gràcies al seu missatge han fet més extensa la implicació amb la setmana, i alguns de vosaltres també heu participat als actes de cloenda, les Festes de la Natura: Ada Parellada, Eduard Costa, Susannes, Roba Estesa i Silvia Ampolla.

A través dels llibres sobre natura, enguany les biblioteques i centres de documentació d’arreu de Catalunya han organitzat nombroses exposicions, sortides i tallers per incentivar a tothom a conèixer el patrimoni natural i a consultar el fons documental ambiental. Moltes persones han pogut participar a alguna de les 80 activitats organitzades per biblioteques i així participar alhora al concurs #llegeixnatura.

Gràcies també al Cos d’Agents Rurals de Catalunya per la seva gran aportació a aquesta campanya ambiental. I per descomptat, a totes les entitats ambientals catalanes que no només han organitzat nombroses activitats per la Setmana de la Natura, sinó que dediquen el seu dia a dia a la conservació, defensa i divulgació de la natura, implicant a les persones del territori.