Actualitat

Viu el Voluntariat Ambiental a Catalunya! Cicle de 4 jornades territorials

L’objectiu és donar a conèixer les entitats que treballen per la millora del medi ambient i oferir oportunitats de participació a tothom.

El planeta està canviant degut al mode de funcionament de la nostra societat. Els joves surten al carrer per reclamar acció política i canvis reals per fer front a la situació. Davant d’aquesta realitat… què podem fer nosaltres?

Les entitats ambientals treballen des de fa dècades per a la conservació de la natura i la preservació del medi ambient, des de la defensa del territori, la denúncia de males praxis ambientals, o la conservació d’hàbitats i espècies necessaris per la vida.

Arreu de Catalunya més de 100 entitats es dediquen a la preservació el medi ambient gràcies a la implicació de la gent. Promouen nous hàbits de consum, fan al·legacions i posicionaments en contra de projectes urbanístics que posen en risc la preservació d’espais naturals, restauren i milloren la biodiversitat per fomentar tots els beneficis que ens aporta la natura i moltes més accions.

Aquest novembre 2019, amb el cicle ‘Viu el voluntariat ambiental a Catalunya’ organitzat per la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), tothom està convidat a participar a una de les 4 jornades que tindran lloc a Altafulla, Lleida, Girona i Solsona.

Durant les jornades es donarà a conèixer què és el voluntariat ambiental i quins són alguns dels més de 60 projectes oberts a la participació arreu de Catalunya. Tot seguit tindrà lloc una jornada de voluntariat amb una entitat de la zona: l’Associació Mediambiental la Sínia a Altafulla, l’Associació Osmon a Lleida, l’Associació Naturalistes de Girona i el Grup Natura del Solsonès.


  – Dissabte 2 de novembre a Altafulla, amb l’Associació Mediambiental la Sínia.
– Dissabte 9 de novembre a Lleida, amb l’Associació Osmon.
– Dimecres 13 de novembre a Girona, amb l’Associació Naturalistes de Girona.
– Dissabte 23 de novembre a Solsona, amb el Grup de Natura del Solsonès.


Tots els participants tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà una de les entitats actives al territori, per després decidir si es vol seguir participant com a voluntari estable dins l’entitat.

Per participar a les jornades és necessària inscripció prèvia a través del formulari online. Per a més informació consulteu el programa de la jornada.

Durant les jornades es presentarà el portal voluntariatambiental.cat com un espai de trobada per a les entitats ambientals i totes aquelles persones que volen implicar-se pel medi ambient. A la web es publiquen de forma regular les activitats de voluntariat de les entitats, per tal d’apropar la conservació de la natura a la ciutadania.