Actualitat

Consulteu el programa definitiu del Congrés de Conservació de la Natura!

El Jou Nature, Guardiola de Berguedà. Del 2 al 4 d’octubre de 2023.

Ja tenim llest el programa definitiu del Congrés de Conservació de la Natura! Hi trobareu informació detallada de la conferència inaugural, una presentació del contingut de cada bloc temàtic, quins espais de networking dinamitzarem i què hi haurà a la part lúdico-festiva!

CONSULTAR PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Hi ha 3 opcions de participació:

1 – Només passar el dia (dilluns o dimarts), incloent dinar, o només dimecres matí (visita ADEFFA)

2 – De dilluns matí a dimarts tarda (inclou dilluns dinar, sopar i dormir + esmorzar i dinar dimarts)

3 – Tot el congrés (de dilluns matí a dimecres matí)

VULL INSCRIURE’M AL CONGRÉS

La data límit per inscriure’s és el dilluns 25 de setembre!

PÚBLIC

Al congrés hi podrà assistir qualsevol persona tècnica o interessada en la conservació de la natura, ja sigui una persona que treballa per una entitat privada, per una administració pública, per una universitat/ centre de recerca o una persona que té interès a títol individual.

BLOCS TEMÀTICS

Cada bloc temàtic s’iniciarà amb una experiència inspiradora (20min). A continuació es presentaran 4-5 experiències d’entitats catalanes vinculades amb la temàtica del bloc (5 min per experiència). Posteriorment, les persones assistents podreu presentar breument les vostres experiències relacionades amb la temàtica i, per últim, es dinamitzarà un espai de debat entre totes les persones assistents.

  • Agroecologia per fer front a la sequera i a la pèrdua de biodiversitatEs presentarà el projecte Life Olivares Vivos+, de SEO BirdLife, amb Jose Eugenio Gutierrez.
  • El litoral i el medi marí. El gran oblidat? Es presentarà l’experiència d’ANSE (Asociación de Naturalistas del Sureste) sobre custòdia i restauració de la natura al Sud-Est Ibèric, amb Pedro Garcia.
  • Rewilding o com recuperar les funcions dels ecosistemesEs presentarà l’experiència de Rewilding Spain amb Pablo Schapira.
  • Gestió i restauració fluvial: biodiversitat, connectivitat fluvial i sequera, un peix que es mossega la cuaEs presentaran els projectes Life Irekibai i Life Kauntauribai de restauració fluvial a Navarra, amb Josu Elso.
  • Pastoralisme, la prevenció d’incendis i la conservació de la biodiversitat forestal, un puzle per encaixarAmb Laia Batalla de Rurbans, en representació de la Plataforma por la Ganadería Extensiva y el Pastoralismo.
  • Productes i serveis de la bioeconomia: per una conservació més efectiva de la biodiversitatEs presentarà l’experiència del GOB Menorca, amb Miquel Camps.
  • Comunicació ambiental a l’abast de totes: estratègies per a petites entitatsDinamitzarà la sessió el CREAF.
  • Sincronitza’t amb la custòdia: bones pràctiques per aplicar en la teva entitatAmb la XCN.

Per qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb nosaltres a asubirana@xcn.cat.

T’HI ESPEREM!

Aquest congrés compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.