Actualitat

Crònica de la 3ª reunió a Bèlgica del projecte ERASMUS+

En el marc del projecte ERASMUS+ “Fomentar l’accés a la terra per a una nova generació d’agricultors agroecològics”, la xct va asistir a Liége (Bèlgica) a la tercera reunió general del projecte.

Durant 3 dies de reunió a Bèlgica en el marc del  projecte ERASMUS+  “Fomentar l’accés a la terra per a una nova generació d’agricultors agroecològics”, es va treballar principalment en les següents línies de treball:

–   Diagnosi i identificació d’iniciatives innovadores d’accés a la terra des de l’àmbit de l’administració local a Europa. La XCT lidera aquesta línia de treball juntament amb AIAB Lazio (Associazione Italiana per l’Agricoltura Biologica).

–   Finalització de la pàgina web del projecte amb data oficial de presentació el dia 16 d’octubre.

–   Completar un directori per identificar les organitzacions europees clau que treballen sobre l’accés a la terra, i crear un pol de sinergies per facilitar la coneixença i l’accés a eines i recursos.

–   Planificació i primer posada en comú de la següent línia de treball: “Necessitats dels nous pagesos per a l’accés inicial a la terra i la promoció de les granges de prova i arrancada”.

–   Sessió final de coordinació i seguiment del projecte.

La reunió va ser organitzada per l’associació belga Terre-en-vue, i va tenir lloc en una de les explotacions agrícoles a on van iniciar un dels seus primers projectes d’accés a la terra per a joves agricultors agroecològics (Louis Larock’s Farm).  

La següent reunió general està planificada pel mes de gener de 2016 i tindrà lloc a Oxford paral·lelament a unes jornades nacionals sobre noves modalitats d’agricultura.