Actualitat

Ens reunim amb els Grups d’Acció Local per presentar la custòdia del territori

Ens vam reunir a fi de buscar sinèrgies i objectius comuns

El passat 12 de febrer, la XCT va reunir-se amb els 11 Grups d’Acció Local de Catalunya (GAL), l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), que agrupa tots els GAL catalans, i la Direcció General de Desenvolupament Rural.

L’objectiu principal de la reunió va ser presentar la custòdia del territori i les iniciatives emprenedores vinculades a aquesta per tal de buscar sinèrgies i objectius comuns. Una de les principals conclusions que va ser el potencial que presenta les eines de custòdia per impulsar les iniciatives liderades pels GAL, especialment després de comprovar que actualment ja hi ha col·laboracions d’èxit entre entitats de custòdia i projectes finançats amb fons LEADER. Per exemple, l’allotjament rural de la finca l’Avenc de Tavertet que té un acord de custòdia amb la Fundació Catalunya-La Pedrera; l’Hotel Vilar Riu de Baix a Flix que té un acord de custòdia amb el Grup de Natura Freixe-Reserva de Sebes i Menadre de Flix, o el portal web de turisme de natura de l’Associació La Sabina, membre de la XCT.

Esperem poder-vos anar informant de futures col·laboracions i projectes conjunts a on la custòdia i la conservació de la biodiversitat sigui un element central.