Actualitat

Èxit del III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut!

El Congrés, d’abast mundial, ha estat coorganitzat per l’associació Sèlvans, la XCN i la Universitat de Girona

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, celebrat del 7 al 10 d’octubre, ha estat coorganitzat per l’associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) i la Universitat de Girona, i ha comptat amb la participació de 250 persones. 

El Congrés, ha estat una oportunitat única per generar sinergies entre els participants. Després d’una benvinguda el dia 7 al Centre Cultural la Mercè de Girona, de la mà de l’ambaixador ambiental Albert Bosch, el segon dia es va dur a terme un treball de camp amb bany de boscos inclosos a la comarca de la Garrotxa. Els dies 9 i 10 es van realitzar ponències i taules rodones, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona, amb un ampli ventall d’experts referents d’abast nacional i internacional.

El Congrés ha permès posicionar Catalunya al capdavant d’una iniciativa que pretén el desplegament d’una nova tecnologia forestal i com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic. 

A més, el Congrés ha acollit una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial com la International Society of Nature and Forest Medicine (INFOM, amb seu a Japó), la International Nature and Forest Therapy Alliance (INFTA, amb seu a Austràlia) o l’Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs (ANFT, amb seu als EEUU). Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

La participació de la XCN s’emmarca dins de la línia de treball iniciada amb el Cicle de Debats de Salut i Natura organitzat al Palau Macaya durant el 2018, i que va obtenir com a resultat la Declaració sobre la interdependència entre Salut i Natura a Catalunya, amb l’objectiu de consensuar i emprendre una estratègia comuna sobre la interdependència entre la salut de la societat i la de la natura a Catalunya.

Aquí podeu veure el vídeo reusm amb els resultats del Congrés.