Actualitat

Gaudeix de l’esport mentre ajudes la natura! Participa el 16 de març a l’Ultra Clean Marathon!

Ja estan obertes les inscripcions a l’Ultra Clean Marathon, la cursa que uneix esport i medi ambient!

Consisteix en recórrer amb equips el circuit escollit mentre es fa plogging (recollir residus), en una volta circular per Osona. El 16 de març els equips recorreran els paisatges d’Osona, des de la plana al massís de Guilleries-Savassona, vora el riu Ter i passant per Sau, amb una cursa circular que tindrà Vic com a punt de sortida i arribada.

Des de l’organització de la cursa defensem que el millor residu és aquell que no es genera. Per tant, la cursa s’organitza de forma sostenible, tot aplicant diverses mesures: el recorregut no està marcat en GPS, no s’entrega cap bossa corporativa, els dorsals són fets amb materials reciclats, etc…

Per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu mínim al projecte ambiental que esculli. Totes les donacions es destinen a varis projectes de conservació de la natura d’entitats ambientals sense afany de lucre que treballen a Catalunya.

Us apunteu a conservar la natura amb l’esport? Organitzeu un equip i inscriviu-vos!

Podeu formalitzar la inscripció a través de la pàgina web.

Enguany com a novetat el circuit curt es pot fer caminant!

QUIN ÉS L’ITINERARI?

Una ruta circular per Osona. Podeu escollir entre 2 circuits:

Circuit curt (36 km i 400m de desnivell, en 4 trams). Cada equip ha d’escollir si el vol fer caminant o corrent.

Circuit llarg (60 km i 1.4000 m de desnivell, en 6 trams). Només es pot fer corrent.

Consulta a la web tots els detalls tècnics de cada circuit.

COM HA DE SER L’EQUIP?

 De 2 a 12 persones màxim pel circuit llarg (60 km i 1.4000 m de desnivell, en 6 trams), i de 2 a 6 persones màxim pel circuit curt (36 km i 400m de desnivell, en 4 trams). 

Quants km ha de córrer/caminar cadascú? Ho decidiu vosaltres segons la vostra estràtegia. Heu de tenir en compte que els trams són de 10 km aprox, que en cada tram heu de ser com a mínim 2 persones corrents/caminant alhora i cada tram té característiques tècniques diferents. 

PER QUINA CAUSA CORREM?  

La participació a la cursa és gratuïta (no es fa inscripció). Per participar-hi, cada equip ha fer un donatiu mínim de 300€ en cas d’escollir el circuit curt i de 600€ en cas d’escollir el circuit llarg.

Cada equip tria l’entitat a la que farà la seva donació, d’entre el llistat de causes ambientals. Es poden consultar al portal www.donantambiental.cat.

Tots els donatius rebuts gaudiran de desgravacions fiscals de la llei de mecenatge. Si voleu saber-ne més, us ho expliquem a la web!

PLOGGING? 

SÍ!  Es camina/corre fent plogging, és a dir, recollint residus abandonats. Us entregaran guants i bosses, i a cada punt d’avituallament els participants que arriben pesaran les seves bosses i els residus seran classificats.  

CATEGORIES

Es donaran els següents premis:

Circuit curt caminant
Premi a l’equip que reculli més residus

Circuit curt corrent
Premi a l’equip que reculli més residus
Premi a l’equip que faci menor temps
Premi a l’equip que faci millor combinació de temps + residus

Circuit llarg corrent
Premi a l’equip que reculli més residus
Premi a l’equip que faci menor temps
Premi a l’equip que faci millor combinació de temps + residus

Entre totes les categories

Premi a l’equip que faci el donatiu més elevat

Si encara teniu dubtes, feu un cop d’ull a la infografia de funcionament de la cursa o bé contacteu-nos a equips@ultracleanmarathon.cat