Ferma amb el seu compromís l’Ultra Clean Marathon fa una crida a les persones amants de l’esport a fer un pas endavant i implicar-se en la protecció de la natura. Convida els equips a triar causa ambiental, inscriure’s i entrenar.
Una oportunitat especial de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient
El 5 de juny és la data: el Dia Mundial del Medi Ambient. I la UCM és l’oportunitat de celebrar-lo de forma especial.
Per a aquells que vulguin cridar que la natura cal tractar-la bé, que prou de residus per tot arreu, que prou de carregar-se ecosistemes, feu un pas endavant!
Veniu a fer kilòmetres per la natura, en la natura. Participeu en la Ultra Clean Marathon.
Gaudireu d’una jornada d’esport a la primavera, amb la vostra gent, corrents del Vallès a Collserola, del Besòs a la mar.
Amb la vostra donació s’aconseguiran restaurar i protegir espais naturals a Catalunya.
Sense un medi ambient sa, no hi ha salut, sense natura, no hi ha recursos essencials, alterar els ecosistemes compromet la vida. La de tots i totes.
Feina en equip: repartint la ruta
Cada equip ha de recórrer la cursa sencera, però es poden repartir els trams fent relleus. Els punts d’entrada i sortida seran cada 10 kilòmetres, en els quals es poden fer el canvi els corredors o corredores. Alguns components correran doncs pel Vallès, altres per Collserola, altes pel riu Besòs i altres vora la mar Mediterrània.
En tot moment, 2 companys correran alhora.
Modalitat plogging: una mirada atenta a l’entorn
Segurament és la modalitat de cursa més nova que existeix, però veu com la seva popularitat s’estén dia a dia. Físicament complementa la cursa o el caminar de pressa amb ajupir-se. S’aprèn a observar el paisatge amb una mirada atenta, amb un resultat gratificant, tant per l’activitat física com per haver deixat una petjada positiva en el medi.
El plogging és un instrument per la millora de l’entorn, però sobretot, mira a visibilitzar la gravetat del problema dels residus abandonats en els espais naturals.
No només temps o residus seran puntuables. L’UCM vol activar una mirada conscient dels esportistes sobre l’entorn, i per això les persones participants hauran de compartir a Instagram les seves observacions sobre el medi natural, identificant impactes, positius o negatius, de l’ésser humà sobre el medi.
Compromís amb la natura
Cada equip es vincula amb una de les ONG ambientals que actuen per la conservació de la natura a Catalunya. Entitats que treballen per diverses comarques, restaurant hàbitats i protegint espècies, amb una feina incansable i sovint desconeguda.
Els equips trien per afinitat la causa ambiental per la qual corren i es comprometen a aportar 600 € a través de la inscripció-donació.
Organització sostenible
Els criteris de l’esport sostenible són els que regeixen els aspectes tècnics de la cursa: no hi haurà senyalitzacions en plàstic, els tracks seran digitals, prevaldran els accessos amb transport públic, es farà ús d’ampolles o gots reutilitzables i els avituallaments seran ecològics i de proximitat.
La cursa per la Natura
Mai podrem dir que del 2020 no n’hem tret aprenentatges: la paciència, la perseverança, la solidaritat, i, sobretot, la salut i la natura. Maltractar la natura provoca zoonosi i les zoonosis pandèmies, i amb elles ens hi juguem la nostra manera de viure, de fet, ens hi juguem la vida.
Anar a l’arrel del problema vol dir protegir la natura, que rep amenaces contínues.
La cursa per la Natura és una oportunitat especial de implicar-se.
El 5 de juny és la data: el Dia Mundial del Medi Ambient. Sempre has volgut celebrar-lo com cal, però no sempre ho has aconseguit?
Crea un equip, tria una causa, i inscriu-te a l’UCM!