Actualitat

La Ultra Clean Marathon dinamitza la Comunitat UCM

La cursa solidària per la natura, l’Ultra Clean Marathon, es correrà, si tot va bé, el 5 de juny de 2021, Dia mundial del medi ambient.

Les persones amants de l’esport i la natura, però, no hauran d’esperar per viure l’UCM, perquè la cursa proposa reunir-se com a Comunitat UCM, i gaudir d’un pla d’entrenament ecològic i esportiu per preparar conjuntament la cursa.

Un cop al mes la comunitat es troba online per compartir aspectes relacionats amb la cursa: des de la motivació, a l’entrenament físic, el plogging, l’esport sostenible, la creació de l’equip o la prevenció de residus. També és una ocasió per anar creant vincle amb les entitats ambientals. A cada sessió es presenten 5 o 6 projectes de conservació, i es convida les persones membres de la comunitat anar-los a visitar i assistir a jornades de voluntariat. D’aquesta manera es facilita la tria de projecte pel qual córrer, i sobretot, la implicació ambiental.

Cada trobada, a més a més, planteja algun un repte que ha de servir per anar entrenant.

UCM_retorn webinar 1_fb tw

Durant la primera sessió, el 6 d’octubre en el marc de la Setmana de la Natura, Albert Bosch va fer una xerrada motivacional, i es van poder conèixer al Geven, a La Sínia, a Cen, a Boscos de Muntanya i a la Fundació Miranda. Es poden recuperar els vídeos de la sessió a la web de l’Ultra Clean Marathon.

La segona trobada està prevista pel 24 de novembre. Coincideix amb la Setmana europea de prevenció de residus, i justament aquesta serà la temàtica central de la xerrada, a càrrec de l’Agència de Residus. Es presentaran noves entitats dedicades a la conservació, que hagin dut a terme algun projecte o jornada de voluntariat amb residus abandonats en espais naturals.