Actualitat

Iniciem l’acompanyament a dues entitats en la redacció de plans de gestió per a la conservació

Trobada per a discutir les línies del pla de gestió de la finca de Can Marlès, amb la propietat i el GEVEN.

Durant aquest any 2022 acompanyarem dues entitats membres en la redacció de plans de gestió per a la conservació de finques d’àmbit agrari en custòdia, en el marc de les accions de capacitació d’entitats ambientals, i amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Les dues entitats seleccionades per aquest acompanyament han estat l’Associació GEVEN i els Corremarges SCCL. En una primera fase, ens hem reunit amb cada una de les dues entitats per a planificar les tasques a realitzar fins a la tardor, quan es finalitzaran els plans de gestió, i per a intercanviar informació sobre els projectes i els materials de suport per a elaborar els documents.

Alzina centenària de Torrossolla, un dels valors culturals rellevants de la finca de Can Marlès.

A principis de juny també hem fet una primera trobada presencial a la finca de Can Marlès (el Montmell), amb la propietat i el GEVEN, per a valorar sobre el terreny un primer esbós del pla de gestió i possibles actuacions a realitzar a la finca. A la visita també es va fer èmfasi en els valors immaterials (culturals i sentimentals) que el pla de gestió haurà d’integrar amb la conservació dels valors naturals.

Properament, farem una visita a les finques en custòdia dels Corremarges a Vallbona de les Monges i Nalec amb el mateix objectiu. A partir d’aquí, les entitats redactaran el pla de gestió, que revisarem juntament amb elles, i que tancaran després d’una segona visita a les finques, durant el setembre o octubre. Aquests plans de gestió es faran públics, amb la voluntat que serveixin d’inspiració a altres entitats quan en redactin per a les seves finques en custòdia.

Bassa agrícola a la finca de Can Marlès, on ja s’estan duent a terme accions per a naturalitzar-la.

La redacció i acompanyament d’aquests plans de gestió és possible gràcies al suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la subvenció exclosa de concurrència pública 2022, emmarcada en el Pla de Treball DGPA – XCN 2021 – 2025