Actualitat

Jornada de Custòdia Municipal a Sant Julià de Ramis

Durant la Jornada es va celebrar la primera reunió de l’any del Grup de Treball de Custòdia Municipal per definir els objectius del 2018

El passat 22 de febrer es va celebrar a Sant Julià de Ramis una Jornada de Custòdia Municipal, durant la qual vam poder conèixer experiències incipients de custòdia promogudes per l’Ajuntament.

Durant la sortida tècnica vam poder conèixer dues iniciatives de custòdia, de la mà d’Anna Ribas, Catedràtica d’universitat al Departament de Geografia i l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, Pere Pujolràs, regidor de Medi Ambient, i Jordi Ribas, tècnic municipal.

Vam visitar la riera de la Rassa, i les actuacions fetes per recuperar aquest espai com a eix vertebrador de la mobilitat no motoritzada i com a espai públic emblemàtic. L’any 2006 es va desenvolupar el «Projecte d’adequació de la riera de la Rasa al seu pas pel municipi de Sant Julià de Ramis» del qual se n’han executat ja algunes de les seves fases. Una d’elles correspon a l’àmbit de les Alzines Clares, un espai molt petit que, malgrat el topònim, es tracta d’una roureda de roure martinenc amb plàtans crescuts al mateix llit del torrent, finca en mans privades a través de la qual es pretén recuperar la vitalitat i la connectivitat amb els camins i carrers que donen accés al veïnat del Golf Girona.

Tot seguit vam poder conèixer un acord entre l’Ajuntament i un propietari privat per la custòdia d’una finca forestal amb l’objectiu de posar en valor l’espai i facilitar l’accés i el gaudi de la població local. 

A la Jornada hi van participar tècnics municipals, regidors i alcaldes de diversos municipis, entre ells, Granollers, Manresa, Mataró, Navàs, Sant Celoni, etc. Així com representants de la Diputació de Barcelona i de l’Associació de Micropobles de Catalunya.

Prèviament a la visita es va celebrar la primera reunió anual del 2018 del Grup de Treball de Custòdia Municipal (coordinat per l’Ajuntament de Granollers), durant la qual es va fer un repàs de les accions desenvolupades durant el 2017 i es van planificar els objectius per el 2018.

Des d’aquí volem agrair la càlida i esplèndida acollida de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Ens vam sentir com a casa!!