Actualitat

La campanya de donacions promoguda per Bonpreu-Esclat i Worldcoo aconsegueix 49.969 € per a l’Associació Sèlvans

Durant el mes de juny els clients i les clientes de Bonpreu-Esclat van tenir l’oportunitat de fer un arrodoniment solidari en el moment de passar per caixa. I ho van fer en 288.745 ocasions, aconseguint recaptar 49.969 €.

És la primera vegada que una campanya com aquesta es dedica a una causa ambiental a Catalunya: les persones donants han ofert el seu suport a la preservació dels boscos madurs centenaris al cor del país amb l’Associació Sèlvans.

En particular faran possible la conservació d’una fageda madura de 21 hectàrees i un alzinar de roures de 17 hectàrees de la Serralada transversal, boscos situats entre les comarques de la Garrotxa, el Gironès, Pla de l’Estany, el Ripollès, La Selva i l’Osona, que contenen arbres singulars i monumentals, els més madurs de Catalunya, i que es trobaven en risc imminent de ser talats.

Els ecosistemes forestals preserven la biodiversitat, regulen el clima i el règim hídric, i ens proveeixen d’un aire de qualitat: ofereixen beneficis i serveis rics pel medi ambient i la salut per a totes les persones.

El passat 6 de juliol el bosc mateix va ser escenari de l’acte d’entrega de la donació, amb la presència de representants de Worldcoo, Bonpreu-Esclat, Sèlvans i la Xarxa per a la Conservació de la Natura, que ha coordinat la iniciativa a través de Donant Ambiental.

Worldcoo és una empresa social que ajuda a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per impulsar els seus projectes socials i de cooperació arreu del món. A través de l’Arrodoniment Solidari, els comerços poden oferir als seus clients la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i donar els cèntims a una causa social sempre que paguin amb targeta. Els supermercats Bonpreu Esclat es van adherir a la iniciativa el febrer de 2019, i des d’aleshores han facilitat la recollida d’1,68 milions d’€ a entitats com Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, Save the Children o Creu Roja. El juny de 2021 han dedicat per primer cop la captació a una iniciativa ambiental.