Actualitat

La XCN es reuneix amb els principals grups parlamentaris en el marc de la campanya “LA NATURA NO VA DE CADIRES”

A finals del mes de febrer, en el marc del procés participatiu per elaborar els estatuts que definiran la futura Agència de la Natura de Catalunya, vam llençar la campanya “LA NATURA NO VA DE CADIRES”, mitjançant una roda de premsa des del Parlament de Catalunya.

L’objectiu d’aquesta campanya és denunciar la moció presentada al Parlament de Catalunya per part del PSC, Vox, Ciutadans i PP (amb l’abstenció de Junts per Catalunya) amb l’objectiu de modificar el Consell de Direcció de l’Agència de la Natura de Catalunya per tal que aquest passi a estar compost, majoritàriament, per representants dels sectors productius privats, com ara el forestal, l’agrari i l’industrial.

Donat que aquesta moció significaria, a la pràctica, deixar sense presència, dins la direcció de l’Agència, a aquells sectors socioeconòmics que s’ocupen de manera efectiva de la gestió i conservació del patrimoni natural de Catalunya, des de la XCN ens hem reunit amb diferents grups parlamentaris per tal de  demanar explicacions sobre aquesta moció.

Durant els mesos de febrer i març hem mantingut diverses reunions amb representants del PSC, Junts per Catalunya, ERC i la CUP amb l’objectiu principal de reclamar el compliment de la llei 7/2020 per poder posar en marxa, de manera immediata, l’Agència tal com va ser aprovada per aquesta llei.

En aquestes trobades, s’ha traslladat als diferents grups parlamentaris la preocupació de la XCN sobre aquesta proposta de canvi en el Consell de Direcció, ja que significaria deixar sense sentit la missió de l’Agència i buidar de contingut els objectius d’aquesta. Hem manifestat així, el contrasentit que significa que l’organisme que ha de vetllar per la conservació i protecció del nostre patrimoni natural sigui dirigit pels sectors productius privats de major influència econòmica al nostre país.