Actualitat

Més de 560 observacions de biodiversitat durant el Bioblitz de Mas Castellar de Pontós

Fins a 80 assistents van participar al Bioblitz de Mas Castellar de Pontós, dissabte 3 de juny, una trobada naturalista, realitzada en el marc de la Setmana de la Natura, on persones de totes les edats van aprendre i conèixer més sobre la diversitat de fauna i flora que habita la finca, alhora que van aportar dades molt valuoses per conèixer la biodiversitat de l’espai (a través de l’aplicació iNaturalist) i així contribuir a definir accions de conservació de la natura adequades a la seva realitat. Aquesta és una activitat impulsada per EmpordaiNat, IAEDEN i XCN, i organitzada en el marc del projecte LIFE ENPLC, on hi participa la XCN, i que té per objectiu promoure la vinculació de persones propietàries amb entitats de conservació de la natura a nivell europeu.

En Marc Pons, agricultor i ramader de la finca de Mas Castellar, aposta per obrir les portes de la finca per apropar la natura a tothom: «Trobem interessant realitzar accions com el Bioblitz d’avui per conèixer l’estat de la finca, per saber si s’està fent una gestió correcta o no, i perquè ens permet obrir portes i donar a conèixer la natura que es troba a la finca, de la que nosaltres tenim la sort de gaudir-ne cada dia. Mas Castellar és una finca agrícola, i en aquest sentit, l’agricultura ecològica o regenerativa juga un paper bàsic en la preservació de la biodiversitat, ajudant a mantenir el mosaic agroforestal.» La finca compta amb un acord de custòdia agrària amb Paisatges Vius.

Al llarg del Bioblitz es van registrar un total de 566 observacions, corresponents a 380 espècies diferents, identificades gràcies a la col·laboració de 113 identificadors. Tota la informació recollida es pot visualitzar a la pàgina creada per a l’esdeveniment a l’aplicació iNaturalist.