Actualitat

Promovem el voluntariat ambiental amb el cicle “Com m’implico a Barcelona en l’emergència ecològica”

Des del Portal del Voluntariat Ambiental hem organitzat un cicle de xerrades en línia en les que tractem diversos aspectes ambientals que incideixen en la ciutat de Barcelona, tals com el malbaratament alimentari, la mobilitat sostenible, la biodiversitat urbana, la qualitat de l’aire i els residus.

A cada sessió conversem amb una entitat especialista en el tema i activa a la ciutat, que presenta la temàtica i també explica com participar en els seus projectes.

El mes de setembre s’han fet les sessions dedicades amb malbaratament alimentari, amb Espigoladors, i a la promoció de la bicicleta, amb l’Associació Bicicleta Club de Catalunya.

A l’octubre, coincidint amb la Setmana de la Natura, es tractarà el tema de la biodiversitat urbana amb la SCEA – Aula Ambiental Bosc de Turull. Al novembre, durant la Setmana Europea de Prevenció dels Residus, conversarem amb la Fundació Rezero, i al desembre tractararem la temàtica de la contaminació i la qualitat de l’aire amb la Plataforma Eixample Respira.

Acompanyant el cicle es divulgarà un catàleg específic amb crides de voluntariat ambiental a la a ciutat i àrea metropolitana.

El cicle  té l’objectiu de facilitar l’accés al voluntariat ambiental entre la ciutadania. Presenta la tasca de la XCN i dels seus membres a Catalunya,  i es focalitza després en la ciutat. Està finançat per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la convocatòria general de subvencions a entitats per a projectes, activitats i serveis.

Es poden consultar les gravacions de les sessions al portal www.voluntariatambiental.cat.