Actualitat

Promovem la formació de les entitats membres sobre oportunitats de finançament europeu

Durant el mes de setembre, la XCN, conjuntament amb la Unitat de Fons Europeus del Departament d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat el curs “Eines i oportunitats de finançament europeu per a la conservació de la natura”.

Aquest programa formatiu era gratuït i estava adreçat a totes les entitats membres de la XCN amb l’objectiu d’orientar-les sobre el funcionament dels programes europeus de finançament i, de forma especial, en les oportunitats que aquests ofereixen en l’àmbit de la conservació de la natura. El curs es va realitzar en format virtual mitjançant quatre píndoles formatives d’una durada d’hora i mitja cada una. Els continguts formatius van estar impartits per tècniques especialitzades en fons europeus del Departament d’Acció Exterior.

També es va comptar amb la intervenció d’algunes entitats membres de la XCN que van compartir amb els participants les seves experiències i orientacions pràctiques en la presentació de fons europeus.

En aquests moments, els fons europeus poden constituir una font important de finançament per a les entitats, a causa de l’ampli ventall de programes existents i a l’increment de les convocatòries procedents dels fons Next Generation EU.

Per aquest motiu, des de la Germinadora de projectes en xarxa de la XCN, s’ha impulsat aquesta iniciativa formativa perquè una de les seves línies de treball és capacitar i recolzar a les entitats membres per tal de facilitar l’accés a les convocatòries de finançament europeu.

La realització d’aquest curs ha estat possible gràcies al suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la subvenció exclosa de concurrència pública 2022, emmarcada en el Pla de Treball DGPA – XCN 2021 – 2025