Actualitat

Promovem la Germinadora de projectes en xarxa amb una jornada presencial

El passat 16 de novembre ens vam reunir a Jorba més de 50 persones representants de 40 entitats de la XCN per participar a la jornada “Germinadora de projectes en xarxa: catalitzant sinergies per la natura”, oberta únicament a entitats membres de la XCN.

L’objectiu de la jornada era promoure un espai on les entitats es poguessin conèixer, exposar els seus projectes, iniciatives i inquietuds i poder establir col·laboracions amb altres entitats. Per fer-ho, es va comptar amb Resilience Earth, que van dinamitzar la jornada. La primera part del matí es va dedicar a conèixer-nos millor, tot agrupant els participants per ubicació geogràfica i per temàtica de treball (agrària, forestal, fluvial, marina i litoral, urbana o altres) i presentant-nos breument.

A la segona part els participants es van agrupar per taules temàtiques en les quals van poder presentar els seus projectes, intercanviar necessitats i establir possibles col·laboracions. El matí va finalitzar amb una dinàmica de “pol·linització” en la que els participants van intercanviar targetes de visita amb peticions concretes.

A la tarda, el Col·lectiu Eixarcolant ens va fer una visita guiada en la qual ens van explicar el seu projecte. Vam poder visitar les seves oficines, l’obrador experimental propi en què desenvolupen productes i realitzen formacions, un dels horts demostratius que tenen on planten varietats oblidades i el forn de Jorba, que des de fa pocs mesos gestionen ells, on promouen productes locals, plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals.

Aquesta jornada s’emmarca en la iniciativa de la Germinadora de projectes en xarxa (borsa de projectes) que promovem des de la XCN. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar a les entitats membres a accedir a les possibles oportunitats de finançament que vagin sorgint i a establir col·laboracions amb altres entitats i projectes.