Actualitat

Propera sortida “Custòdia en acció: Cogestió del Bosc Comunal d’Esterri de Cardós”. 14 d’octubre

Des de la XCN seguim organitzant les sortides del cicle de sortides “Endinsa’t al territori”. La propera sortida és el divendres 14 d’octubre a Arròs de Cardós!

Des de l’any 2015 la Fundació Projecte Boscos de Muntanya treballa per promoure i posaren valor els boscos i paisatges de muntanya de la vall d’Esterri de Cardós juntament amb veïnes, ramaders, ajuntament, enginyeres forestals i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquestes actuacions s’emmarquen en el conveni de custòdia que tenen fins l’any 2033 amb el municipi d’Esterri.

Durant la jornada visitarem diverses actuacions que estan duent a terme:

  • Aclarides de millora forestal que generen productes i milloren l’hàbitat del gall fer
  • Manteniment d’espais oberts amb recuperació de pastures gestionades mitjançant el silvopastoralisme
  • Manteniment dels camins ramaders amb l’ús de tècniques de pedra seca

A més, també ens presentaran els projectes que estan preparant vinculats al conveni de custòdia per al període 2023-2033.

Organitzen: Fundació Projecte Boscos de Muntanya, Ajuntament d’Esterri de Cardós i XCN

La participació a la sortida és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció.

Vull inscriure’m-hi!

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.

Aquesta sortida forma part del Cicle de Sortides Endinsem-nos al territori, organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura. Compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.