Actualitat

Iniciem el Cicle de sortides Endinsem-nos al territori!

A Catalunya tenim més d’un centenar d’entitats ambientals que treballen activament per a la conservació i/o restauració d’espais naturals. Tot i l’elevada aportació que fan les seves accions per revertir la crisi climàtica i ecològica en la que ens trobem, la seva tasca té poca visibilitat.


Així doncs, hem organitzat un cicle de 7 sortides de camp on volem donar a conèixer els projectes que realitzen algunes d’aquestes entitats i quina contribució fan a la millora de la biodiversitat. A la vegada, volem que les sortides esdevinguin un espai on es puguin intercanviar coneixements entre els participants i les entitats implicades.

Al cicle hi trobareu sortides a espais repartits per la geografia catalana on es parlarà de diverses temàtiques: projectes de custòdia fluvial; de conservació de la biodiversitat en espais agraris; de gestió forestal, comunal i municipal d’espais naturals; projectes que compten amb la implicació de voluntariat, empreses i propietat; i projectes de conservació de sistemes litorals.

CALENDARI

31/03 – Restauració de dunes i llacunes litorals

21/04 – Olivar de muntanya i biodiversitat

19/05 – Custòdia del territori des de l’òptica municipal

16/06 – Restauració de basses, voluntariat i empreses

29/09 – Custòdia fluvial al riu Gaià

14/10 – Cogestió del bosc comunal d’Esterri de Cardós

05/11 – Creació d’una reserva de rapinyaires amb la implicació de la propietat

COM PARTICIPAR-HI

La participació a les sortides és gratuïta, però cal confirmar assistència al formulari d’inscripció. Us podeu apuntar a les sortides que més us interessin!

A cada sortida s’ofereix la possibilitat que els participants dinin plegats, promovent així un espai informal i complementari a la sortida per compartir experiències i teixir aliances. Podeu indicar al formulari d’inscripció si esteu interessats a dinar plegats.


Aquelles sortides on no es pugui arribar amb transport públic, els desplaçaments es fan de manera particular. Si algú no té cotxe particular o vol compatir-lo, que ho indiqui al formulari d’inscripció i des de l’organització ho tindrem en compte.

El cicle de sortides compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.