La Societat Catalana d’Herpetologia organitza diferents formacions durant la primavera i l’estiu per conèixer el protocol de seguiment d’amfibis, i com participar al SACC, el Seguiment d’Amfibis Comuns de Catalunya, un projecte de seguiment de la biodiversitat que s’emmarca en l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya.
No t’ho pensis més i apunta-t’hi!
Properes jornades formatives:
- Jornada formativa SACC, 20 d’abril a Can Vilallonga (Cassà de la Selva).
- Curs d’iniciació en la identificació de rèptils escatosos, 4 de maig a Mas de Melons.
- Curs d’iniciació en la identificació de rèptils escatosos, 19 de maig a Sant Joan de les Abadesses.
- Jornada formativa SACC, 1 de juny a Cal Sinén (estany d’Ivars, Lleida).
Què és el SACC?
És un projecte de monitoratge d’amfibis, mitjançant la participació ciutadana, que aspira a estimar les tendències poblacionals de les espècies d’amfibis comunes de Catalunya.
Principals objectius
1. Definir les unitats de seguiment i el seu abast geogràfic per tal d’obtenir dades representatives per a tota Catalunya.
2. Elaborar una proposta metodològica per monitorar les poblacions d’amfibis i conèixer-los millor a mitjà i llarg termini, així com descriure el medi biòtic i abiòtic on es reprodueixen.
3. Establir una base organitzativa per garantir el manteniment de l’esquema de seguiment a llarg termini i així donar una resposta territorialment òptima a les necessitats d’informació dels diferents indicadors multi-específics de l’EPNBC.
4. Sensibilitzar, formar i fidelitzar un grup de voluntaris implicat en el temps i consistent.