Actualitat

Sigues detectiu d’amfibis amb el SACC, el Seguiment d’Amfibis Comuns de Catalunya!

La Societat Catalana d’Herpetologia organitza diferents formacions durant la primavera i l’estiu per conèixer el protocol de seguiment d’amfibis, i com participar al SACC, el Seguiment d’Amfibis Comuns de Catalunya, un projecte de seguiment de la biodiversitat que s’emmarca en l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya.

No t’ho pensis més i apunta-t’hi!

Properes jornades formatives:

  • Jornada formativa SACC, 20 d’abril a Can Vilallonga (Cassà de la Selva).
  • Curs d’iniciació en la identificació de rèptils escatosos, 4 de maig a Mas de Melons.
  • Curs d’iniciació en la identificació de rèptils escatosos, 19 de maig a Sant Joan de les Abadesses.
  • Jornada formativa SACC, 1 de juny a Cal Sinén (estany d’Ivars, Lleida).

Què és el SACC?

És un projecte de monitoratge d’amfibis, mitjançant la participació ciutadana, que aspira a estimar les tendències poblacionals de les espècies d’amfibis comunes de Catalunya.

Principals objectius

1. Definir les unitats de seguiment i el seu abast geogràfic per tal d’obtenir dades representatives per a tota Catalunya.

2. Elaborar una proposta metodològica per monitorar les poblacions d’amfibis i conèixer-los millor a mitjà i llarg termini, així com descriure el medi biòtic i abiòtic on es reprodueixen.

3. Establir una base organitzativa per garantir el manteniment de l’esquema de seguiment a llarg termini i així donar una resposta territorialment òptima a les necessitats d’informació dels diferents indicadors multi-específics de l’EPNBC.

4. Sensibilitzar, formar i fidelitzar un grup de voluntaris implicat en el temps i consistent.