Agenda

17/07/2024

Formació virtual «Coneixem la custòdia del territori i com aplicar-la»

Què és la custòdia del territori? Com podem establir acords de custòdia des de les entitats de conservació, la propietat o les administracions? De quins recursos jurídics disposem? Durant aquesta jornada donarem resposta a aquestes i altres qüestions, compartint els resultats principals de la nova publicació de la XCN, la «Guia pràctica dels acords de custòdia del territori».

19/07/2024

Sortida pràctica a Can Marlès – Torrossolla

Sortida pràctica per conèixer la finca de Can Marlès, en custòdia amb el GEVEN, i situada al Montmell (Baix Penedès). Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

25/09/2024

2a Trobada de la Taula Salut i Natura

Espai de trobada de totes aquelles persones interessades en la intersecció entre la salut i la natura a Catalunya, a on compartirem coneixements i experiències al voltant del binomi Salut i Natura.

30/09/2024

Cicle de tertúlies: Efectes de la sequera sobre la biodiversitat agrària i forestal

Aquesta jornada se centrarà en els efectes de la sequera sobre els sistemes forestals i agraris. S’iniciarà amb una anàlisi de la vulnerabilitat dels sistemes forestals davant la sequera, seguida per una radiografia dels impactes en regions específiques com les Gavarres i en sistemes agrícoles ecològics. Les entitats presentaran diverses estratègies adaptatives, incloent-hi la silvopastura, la gestió forestal adaptativa i pràctiques d’agroecologia, per augmentar la resiliència davant la sequera.

Històric

24 i 25/02/2023

Futurs (im)possibles: Fòrum per la Transició Ecosocial

El Fòrum per la Transició Ecosocial ens ha de servir per consolidar un front comú de moviments socials per iniciar una ona de mobilitzacions per una transició ecològica justa i democràtica; definir un full de ruta d’accions prioritàries en el curt termini; crear un espai de coordinació/articulació permanent entre moviments; compartir i presentar un mínim programa polític comú i generar un espai relacional que afavoreixi l’interrelació entre persones i lluites.

23/02/2023

Estratègies d’adaptació de la jardineria urbana al canvi climàtic

Ara, més que mai, cal repensar el nostre sistema de vida i, per tant, també l’entorn més immediat. Què podem fer perquè el verd urbà sigui més sostenible i s’adapti al canvi climàtic? Com estalviar-hi aigua? Quines espècies i comunitats seria preferible potenciar-hi? Quin paper hi poden jugar els vivers? Ben segur, calen estratègies de comunicació específiques adreçades a la població. En aquesta jornada repassarem aquests punts tot compartint experiències diverses i inspiradores.

16/12/2022

La natura com a solució enfront dels reptes ambientals. Jornada anual Prismàtic

La trobada anual del Prismàtic és un espai d’aprenentatge i debat entre la comunitat científica i els actors que participen en la presa de decisions sobre el patrimoni natural i la biodiversitat. Enguany gira entorn de les solucions basades en la natura, que els darrers anys han emergit amb força com a alternativa a les formes de gestió més clàssiques i deslligades del medi ambient.

15/12/22

Els reptes de la carn 100% pastura

L’experiència de Can Genover mostra els resultats d’un tipus de maneig que regenera la terra i esdevé un canvi de paradigma en com produir.