Agenda

7/07/2022

II Simposi APS i SC Ambiental

Punt de trobada entre els diferents agents que participen en el desenvolupament i la implantació de projectes d'Aprenentatge i Servei i Servei Comunitari Ambiental: els centres educatius, els ens locals i les entitats ambientals amb l’objectiu de compartir coneixement, donar visibilitat i cercar aliances.

7/07/2022

Escola d’estiu del voluntariat 2022

La 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat tindrà lloc el 7 de juliol a la Universitat de Vic en una sola jornada de matí i tarda formada per tres tallers. L’edició recupera la presencialitat i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

17/07/2022

Jove, ruralitza’t!

Davant l’emergència climàtica i ecològica, i el despoblament rural, les joves tenen un paper cabdal per construir un futur més just i resilient, amb les persones i la terra. En aquesta jornada coneixerem de prop el projecte “Ruralization”, l’Ecomuseu del Blat ens oferirà un taller pràctic d’elaboració de pa artesanal i la Càtedra del Món Rural de la UVIC-UCC farà entrega dels segons premis a la Innovació Rural.

29 i 30/09/2022

Fòrum d’Educació Ambiental 2022

El Fòrum d’enguany vol posar en diàleg i reflexió el binomi entre l'Educació Ambiental i l'Economia Social i Solidària, a partir de les diverses mirades professionals. L'objectiu és facilitar un debat on identificar els llocs de confluència entre l’EA i l’ESS, i conèixer projectes i professionals que hi treballen.

Històric

4/11/2020 - 12/11/2020

27a edició Suncine Festival

Del 4 al 12 de novembre Suncine organitza el festival de cinema de medi ambient en línia i de forma gratuïta. Un total de 12 pel·lícules documentals amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància del medi ambient i el poder de la naturalesa sobre els éssers humans.

9/11/2020 - 26/11/2020

Curs en línia: El paisatge des de l’escala local

Curs en línia que te l’objectiu de formar responsables polítics i tècnics de l’administració local en matèria de planificació, gestió i valorització del paisatge, explorant noves formes d’intervenció i de gestió en els espais oberts, amb la mirada posada a l’urbanisme, la dinamització local, el turisme, o la gestió dels espais naturals i del patrimoni.

5/11/2020

Webinar: Acollir voluntariat europeu des de les entitats ambientals

Formació on-line dirigida a entitats (associacions i fundacions) amb programes de voluntariat amb interès per presentar-se a la convocatòria de subvencions del Cos Europeu de Solidaritat (propera data límit: 4 de febrer) per tal d'acollir voluntaris i voluntàries d'altres països europeus.

27/10/2020

Assignació del 0’5% de l’IBI a iniciatives de conservació de la natura

La recaptació de l’IBI destinat a la conservació del territori es tracta d’un instrument de conscienciació ciutadana sobre la necessitat de compensar el nostre impacte negatiu sobre el medi natural que, alhora, pot contribuir a reduir aquest impacte amb el canvi de dinàmiques i maneres de fer d’una ciutadania conscienciada i implicada.

10/26/2020

Presentació de l’Atles de la biodiversitat. La riquesa natural de Barcelona

El proper dilluns 26 d'octubre a les 17.30 hores es presentaran les noves capes que s'han incorporat a l'Atles de biodiversitat de Barcelona i conversarà amb el periodista José Luís Gallego i el biòleg i president de l'Institut Català d'Ornitologia, Jordi Baucells sobre la riquesa natural de la ciutat.