Agenda

7/07/2022

II Simposi APS i SC Ambiental

Punt de trobada entre els diferents agents que participen en el desenvolupament i la implantació de projectes d'Aprenentatge i Servei i Servei Comunitari Ambiental: els centres educatius, els ens locals i les entitats ambientals amb l’objectiu de compartir coneixement, donar visibilitat i cercar aliances.

7/07/2022

Escola d’estiu del voluntariat 2022

La 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat tindrà lloc el 7 de juliol a la Universitat de Vic en una sola jornada de matí i tarda formada per tres tallers. L’edició recupera la presencialitat i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

17/07/2022

Jove, ruralitza’t!

Davant l’emergència climàtica i ecològica, i el despoblament rural, les joves tenen un paper cabdal per construir un futur més just i resilient, amb les persones i la terra. En aquesta jornada coneixerem de prop el projecte “Ruralization”, l’Ecomuseu del Blat ens oferirà un taller pràctic d’elaboració de pa artesanal i la Càtedra del Món Rural de la UVIC-UCC farà entrega dels segons premis a la Innovació Rural.

29 i 30/09/2022

Fòrum d’Educació Ambiental 2022

El Fòrum d’enguany vol posar en diàleg i reflexió el binomi entre l'Educació Ambiental i l'Economia Social i Solidària, a partir de les diverses mirades professionals. L'objectiu és facilitar un debat on identificar els llocs de confluència entre l’EA i l’ESS, i conèixer projectes i professionals que hi treballen.

Històric

10/10/20 - 12/10/20

2n Congrés d’Ornitologia de les Terres de Parla Catalana (COTPC)

El congrés té la finalitat de presentar la feina que els diferents investigadors, grups ornitològics i entitats estan fent arreu d’aquest territori, que abasta zones amb lligams culturals i lingüístics.  El fil conductor d’aquest 2n COTPC són els ocells marins, als quals es dedicarà una atenció especial.

05/10/2020

Convenis i subvencions de custòdia fluvial. Jornada en línia

S’explicarà amb major detall què són els convenis de custòdia fluvial i com funcionen. També es presentarà la nova convocatòria de subvencions per a la recuperació de riberes de rius i zones humides amb convenis de custòdia fluvial.

3/10/20 - 11/10/20

Setmana de la Natura

És una campanya que agrupa activitats sense ànim de lucre, organitzades per associacions, fundacions, ajuntaments o0 escoles, per promoure la conservació de la natura arreu de Catalunya.

03/10/2020

5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Esdeveniment que compta amb més de 130 activitats repartides en 17 blocs diferents, que són dutes a terme per 200 ponents nacionals i internacionals. Mostra, de forma amena però amb tot el rigor, que construir un model agroalimentari més sostenible és tant possible com imprescindible.