El butlletí de la XCN – Octubre 2021
El butlletí de la XCN – Octubre 2021

El butlletí de la XCN – Octubre 2021

Comença la tardor i el fred, i amb el canvi d’estació, entrem en una nova fase on la pandèmia sembla donar-nos una treva. Les restriccions queden enrere i sembla que podem tornar a recuperar una certa normalitat en els actes presencials. Potser per això, aquesta tardor arriba carregada d’esdeveniments i trobades importants per la conservació de la natura.

Des de nivells internacionals com la COP26 de Canvi Climàtic a Glasgow, la COP15 de Biodiversitat, a la Xina, o el Congrés de la International Land Conservation Network, finalment on-line; però també locals, com podreu veure a l’agenda (al final d’aquest butlletí).

El novembre serà un moment especial per retrobar-nos cara a cara, i compartir coneixement, experiències i crear projectes conjunts per poder donar resposta als fons Next Generation, creant, així, solucions en xarxa que puguin donar resposta a l’emergència climàtica i de biodiversitat que estem vivint.

En aquest sentit, des de la XCN estem treballant per facilitar espais de trobada i coordinació entre les entitats membres, amb l’objectiu de cocrear projectes que puguin fer front la situació actual i ser un model a seguir com a estratègies que cuidin el territori i tota la seva diversitat.

actualitatL’ACTUALITAT DE LA XCN

El projecte “Creació d’una reserva de rapinyaires nocturns a la Plana de Vic” del Grup de Naturalistes d’Osona, guanya en la 3a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

El passat 14 d’octubre es va reunir a Vic el jurat de la 3a edició del premi “Natura i Societat” de la Fundació Privada Girbau. […]
» Llegeix la notícia

Noves incorporacions a la XCN, en el marc del programa de Garantia Juvenil

Donem la benvinguda a quatre noves incorporacions a l’equip tècnic de la XCN: l’Oriol Camprubí, que donarà suport a l’àrea d’administració; l’Ana Macho, que donarà […]
» Llegeix la notícia

La Xarxa pel Relleu Agrari consolida, a Manresa, les bases del seu treball de futur

Les entitats que formem part de la recentment creada Xarxa pel Relleu Agrari de Catalunya ens vam reunir a Manresa en una sessió de treball […]
» Llegeix la notícia

MÉS NOTÍCIES

VIII Jornades Estatals de Custòdia del Territori

VIII Jornades Estatals de Custòdia del Territori

El 27 i 28 d’octubre de 2021 se celebraran les VIII Jornades Estatals de Custòdia del Territori, sota el lema Junts per una estratègia de conservació col·laborativa.

ENTITATS MEMBRES

L'ENTREVISTA

L'ENTREVISTA

Rosa Galindo, de Fundació Miranda: "Les ONGs ambientals no hem de perdre mai l'impuls genuí que ens porta a l'acció".

RECURSOS D'INTERÈS

Custòdia urbana

Custòdia urbana

El "Foro de Redes y Entidades de Custodia" ha publicat la guia "Custodia urbana. Diálogo y acción para la conservación de la naturaleza en el medio urbano".

Finançament

Finançament

Presentació de les convocatòries de subvencions de la Fundación Biodiversidad.

Pla natura

Pla natura

Ja s'ha publicat el Pla Natura de Barcelona 2021-2030, el full de ruta que defineix les actuacions a curt, mitjà i llarg termini pel que fa al verd i a la biodiversitat de la ciutat. Des de la XCN hem participat en la seva elaboració a través del Grup del Verd i la Biodiversitat.

Ens fem ressò...

Signa el manifest!

Manifest del món científic dels Països Catalans arran de les crisis múltiples i la pandèmia que vivim

VOLUNTARIAT AMBIENTAL

VOLUNTARIAT AMBIENTAL

Vols passar a l'acció per la natura? Al portal voluntariatambiental.cat trobaràs activitats puntuals o projectes de llarga durada per implicar-te amb les entitats ambientals. Fes-hi un cop d'ull!

alt_textAGENDA

 

Twitter @XCNatura

Youtube XCN

Xarxa per a la Conservació de la Natura
Seu social
C/ Sagrada Família 7. 08500 – Vic

Delegació
C/ Providència 42. 08024 – Barcelona
Tel. 93 886 61 35 – info@xcn.cat