Actualitat

Noves incorporacions a la XCN, en el marc del programa de Garantia Juvenil

Donem la benvinguda a quatre noves incorporacions a l’equip tècnic de la XCN: l’Oriol Camprubí, que donarà suport a l’àrea d’administració; l’Ana Macho, que donarà suport a l’àrea de conservació i Sistemes d’Informació Geogràfica; la Júlia Garcia, que donarà suport a l’àrea de comunicació i voluntariat ambiental, i l’Anna Carol, que donarà suport a l’àrea d’incidència política.

Els quatre contractes han estat possibles gràcies al Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. Cofinançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014 – 2020, amb un cofinançament del 91,89%.

Oriol Camprubí

L’Oriol és graduat en International Business Economics per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Durant la seva etapa universitària ha pogut aprofundir en temes relacionats amb l’economia circular, sobretot relacionada amb el sector de l’agroalimentació. A part d’això, ha pogut treballar en la introducció del programa de Transició Energètica a l’ajuntament de Sant Pere de Torelló. És a partir d’aquesta formació i experiència on ha desenvolupat un gran interès en temes ambientals, ja que creu que és uns dels pilars per tal d’intentar revertir la greu situació que el canvi climàtic comporta. A més a més, té experiència en l’administració de l’ajuntament del seu poble, Sant Quirze de Besora, i ha pogut realitzar pràctiques a una start-up del món de l’esport.

Durant el seu temps lliure li agrada sortir a córrer i anar amb bicicleta pels racons del Bisaura. A més, és un amant dels esports en general, i de la música.

Podeu contactar amb ell a ocamprubi@xcn.cat

Ana Macho

L’Ana és ambientòloga per la Universitat de Salamanca i posteriorment es va especialitzar en la gestió d’Àrees Protegides, Recursos Naturals i Biodiversitat mitjançant un Màster de la Universitat de Murcia. Li agrada conèixer els diferents paisatges i la manera en què la gent viu i tracta el seu entorn.

Va estar un any investigant mètodes de conservació d’ecosistemes fluvials pel que fa a espècies invasores. Després,  ha treballat en àmbits molt diversos, principalment com a tècnica de medi ambient en una associació dedicada a la inserció social a través del reciclatge i la gestió de residus. Abans d’incorporar-se a la XCN, treballava a una consultoria ambiental elaborant informes territorials per a la implementació de projectes.

Un dels seus hobbies és la observació d’ocells, i és per això que va fer de voluntària en centres de recuperació d’aus rapaces. Li encanta anar a la muntanya, viatjar i anar a concerts, així com anar al cine, llegir i cuinar.

Podeu contactar amb ella a amacho@xcn.cat

Júlia Garcia

La Júlia s’incorpora a l’equip tècnic de la XCN de comunicació i voluntariat ambiental. És Biòloga ambiental per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental per la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management (UPF-BSM).  

Conscient dels freqüents impactes ambientals negatius que les activitats antròpiques tenen, s’ha dedicat professionalment a activitats de lleure i educació que promouen la cura i respecte al medi.

Gràcies a la formació rebuda en el màster de la UPF-BSM, ha estat treballant darrerament com a tècnica de comunicació al Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la UPF, on ha après molt en com apropar i comunicar la ciència a la societat.

Creu en la possibilitat del canvi únicament si existeix acció social i ciutadana i gaudeix participant en accions concretes de conservació de la biodiversitat i els ecosistemes.

Caminar per corriols o endinsar-se a les profunditats marines la connecten amb el medi i la desconnecten de l’estrès. L’apassiona la música, cantar, anar al teatre o gaudir d’un bon concert.

Podeu contactar amb ella a jgarcia@xcn.cat

Anna Carol

L’Anna va estudiar el grau en Dret i Criminologia (UPF), despertant-li un gran interès l’àmbit de la defensa de drets humans i la promoció de la justícia global. De seguida es va adonar de les múltiples connexions entre vulneracions de drets i la defensa del territori, interessant-se profundament pels moviments de resistència ambiental en el context de l’Amèrica Llatina i regió MENA.

La seva implicació en entitats juvenils i organitzacions socials en contextos diversos, com són Palestina o Suïssa, l’ha fet coneixedora de diferents realitats i li ha permès apropar-se a múltiples reptes i estratègies de la societat civil per exigir els seus drets davant de governs i organismes internacionals.

És una apassionada de la muntanya i ha viscut en llocs remots a Escandinàvia i Escòcia. Els esquís són el seu mitjà preferit per explorar valls i cims d’arreu.

Podeu contactar amb ella a acarol@xcn.cat