Actualitat

La Xarxa pel Relleu Agrari consolida, a Manresa, les bases del seu treball de futur

Les entitats que formem part de la recentment creada Xarxa pel Relleu Agrari de Catalunya ens vam reunir a Manresa en una sessió de treball on es van consolidar els principals reptes de treball per al futur.

La Xarxa pel Relleu Agrari ha nascut amb la missió d’incentivar, facilitar i transformar el relleu generacional impulsant nous models agraris econòmicament sostenibles, que contribueixin a la conservació de la natura. De fet el relleu generacional a l’entorn rural s’ha convertit en una autèntica necessitat i de la xarxa en formem part entitats que ja estem treballant en aquesta línia. Fer-ho de forma coordinada permetrà poder donar una visió transversal a un problema de país.

Durant la sessió de treball, les diferents entitats que formen part del grup impulsor de la xarxa van identificar els diferents tipus de públic al que es volen dirigir per promoure el relleu generacional i totes estem d’acord en la necessitat de poder treballar en xarxa per aportar una visió transversal a un problema: el de relleu generacional.

Tot i que la Xarxa de Relleu Agrari està en un procés molt incipient de la seva creació, l’entitat pretén poder esdevenir una xarxa de referència que pugui ser clau en els processos de relleu en el sector agrari tot facilitant les diverses etapes professionals i vitals de les persones que s’hi dediquen.
Per poder aconseguir aquests objectius les entitats que formem part de la Xarxa de Relleu agrari estem organitzant diferents trobades virtuals i presencials.

Actualment la Xarxa de Relleu Agrari està formada per l’Escola de Pastors, ARCA, Xarxa per a la Conservació de la Natura, Terra Franca, Associació Desenvolupament Rural Integral (ADRINOC), el Consorci de l’Alta Garrotxa i la consultora agrosocial Neus Monllor.