Actualitat

Arrenca el projecte CONECTFOR, centrat en la conservació de boscos d’alt valor ecològic

Està liderat per FORESPIR, una agrupació transfronterera d’entitats que treballa per al desenvolupament de les funcions econòmiques, ecològiques i socials dels boscos pirinencs

El passat novembre va començar oficialment el CONECTFOR, un projecte transfronterer de l’àmbit pirinenc, en el marc del programa Interreg POCTEFA. Està liderat per FORESPIR, una agrupació transfronterera d’entitats que treballa per al desenvolupament de les funcions econòmiques, ecològiques i socials dels boscos pirinencs, i compta amb la participació d’onze socis més de Catalunya, Navarra, Euskadi i Midi Pyrénées.

Aquest projecte té per objectiu elaborar, provar i posar en marxa recomanacions de gestió forestal per als boscos d’alt valor ecològic i les seves zones connectores, dirigides a propietaris, gestors d’espais naturals i administracions. Consta de tres accions principals: identificació i caracterització dels boscos d’alt valor ecològic i dels corredors entre ells; establiment i aplicació de recomanacions de gestió; i integració dels resultats en les polítiques públiques i enfortiment de la gestió concertada. La XCN és responsable d’aquesta última acció, però també té un paper a totes les altres i en la comunicació del projecte.

A l’abril es preveu la primera trobada presencial de tots els socis, per a coordinar les diferents accions i posar en comú els primers avenços.