Actualitat

Col·laborem amb el Programa de formació de DipSalut de Parcs i Itineraris per dinamitzar sessions d’activitat física en entorns naturals

La primera sessió d’aquest curs per dirigir activitats físiques i esportives en grup i en entorns naturals es va dur a terme el 10 de novembre a la seu de Dipsalut, al Parc Científic i Tecnològic de Girona. Les properes es faran a la Cerdanya (24 de novembre), a la Garrotxa (2 de desembre) i a l’Alt Empordà (16 de desembre). S’ha previst programar-ne quatre més, a la resta de comarques gironines. Es farien entre els mesos de gener i març. 

El curs consta d’un total de quaranta hores. Està orientat a capacitar les dinamitzadores i dinamitzadors del Programa de Parcs i Itineraris perquè puguin impulsar noves activitats fora de les zones urbanes.

En la formació es detallen els beneficis de la natura per a la salut integral i el benestar de les persones, diferents vies de connexió amb la natura, com fer la prospecció de cada territori i identificar-ne les xarxes comunitàries, definir un programa adequat d’activitats per a cada realitat, i mètodes de seguiment, i l’avaluació i millora continuada d’aquests programes. 

Amb la realització d’activitat física dirigida i en grup en entorns naturals, Dipsalut busca no tan sols millorar la salut i el benestar de les persones, sinó també el reconeixement de la natura com un actiu de salut, així com la implicació de tothom en la conservació dels espais naturals i en la generació de territoris sans i sostenibles. 

Recentment, l’Organisme es va adherir de manera formal a la Declaració “Salut i Natura”, que impulsa una estratègia comuna a Catalunya que situï la natura com a element essencial per a la salut de les persones i que permeti avançar en qüestions com l’accés equitatiu als espais naturals.