Actualitat

El nou vídeo de la campanya ‘La Natura ets tu’ compta amb el suport del món científic

Un mes després de l’inici de la campanya ‘La Natura ets Tu’, des de la XCN llencem un nou vídeo, més extens que el primer, donant a conèixer les problemàtiques ambientals a les que s’enfronta Catalunya, presentant les polítiques necessàries per fer-hi front, i reclamant un govern valent que faci de la sostenibilitat ambiental i social el seu emblema. Aquest segon vídeo, que compta amb la participació d’actors rellevants del món científic i ambientalista, presenta dades sobre l’emergència ecològica i l’estat dels diferents ecosistemes catalans, alhora que tracta temes com l’energia i la transició social. Aquest vídeo pren un caire més científic i divulgatiu que el primer, i pretén acostar a la societat els reptes als que ens enfrontem i les accions necessàries per fer-los front.

Durant les últimes setmanes hem estat compartint a xarxes els vídeos que entitats i investigadors ens han fet arribar per la campanya, compartint diferents visions i coneixements sobre les problemàtiques i necessitats del territori. Medi marí, boscos, biodiversitat, energia i natura urbana són alguns dels àmbits que s’hi han tractat. El nou vídeo s’ha creat a partir de tots aquests, amb l’objectiu de donar una visió integral de la situació a Catalunya en termes ambientals.

Aquesta campanya, engegada en un moment clau de negociacions polítiques per formar govern, també pretén mostrar la necessitat de comptar amb polítiques valentes i efectives per revertir la pèrdua de biodiversitat, mitigar el canvi climàtic i garantir un futur sostenible. Com ja hem reiterat anteriorment, només la creació d’un Departament transversal que assumeixi totes les competències de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat permetrà planejar i executar aquestes polítiques de manera efectiva. És per això que demanem un govern valent que situï en el centre de les seves polítiques la natura, la sostenibilitat, i la societat.

Seguim animant a que entitats i persones compromeses amb la natura facin un petit vídeo o tuit explicant, des del seu punt de vista i el seu àmbit d’actuació, per què és necessari que Catalunya aposti per una transició ecològica i social, i que el publiquin a xarxes sota el hashtag #CATecosocial i #laNaturaetsTU. Suma’t a la campanya i digues la teva: la natura també ets tu!